Over Met het Mes op Tafel

Met het Mes op Tafel

In de kennis- en blufquiz 'Met het Mes op Tafel' spelen de kandidaten een sluw vraag en antwoord spel.

In 'Met het Mes op Tafel' pokeren de kandidaten met de antwoorden op vragen. Niet alleen kennis is van belang, wie weinig weet, kan proberen zijn tegenstanders weg te bluffen. Maar ook door te passen op het goeie moment kun je winnen.

Joost Prinsen leidt dit spel van slagvaardigheid en strategie. Daarbij citeert hij af en toe een gedicht dat iedereen al lang vergeten was, of zingt hij met pianist Martin van Dijk en barvrouw Mylou Frencken een mooi liedje.

Met het Mes op Tafel is bedacht door Jan Kok en Joost Prinsen.

Uitzending

Vanaf maandag 26 januari 2015
Dagelijks op maandag tot en met donderdag
19.50 uur, NPO 2
(24 afleveringen)

Spel

Logoplaatje Met het Mes op TafelMet het Mes op tafel (© MAX - Fotograaf Cees den Ouden)

In elke aflevering spelen drie kandidaten tegen elkaar. Zij pokeren met de antwoorden op vier vragen. Daarbij spelen ze niet om punten, maar om echte bankbiljetten.

Lees de spelregels

Categorieën

De vragen zijn verspreid over een reeks van categorieën: aardrijkskunde, ambachten, beeldende kunst, film, geloof & bijgeloof, geschiedenis, hoe was het ook weer?, levende natuur, literatuur, schone schijn, muziek, rekenen & taal, sport, televisie en wetenschap & techniek.

Tune

De titel van de beginmuziek is "Lied von der Unzulänglichkeit menschlichen Strebens". Het komt uit de Driestuiversopera van Bertolt Brecht en Kurt Weill en werd het Leitmotiv op aanraden van Martin van Dijk, de pianist.