Over TinekeShow

TinekeShow

Mensen, muziek en mooie verhalen bij Tineke de Nooij. Luister elke werkdag van 12.00 tot 14.00 uur naar NPO Radio 5 Nostalgia.

Met veel succes heeft Tineke de Nooij sinds september 2010 haar eigen radioshow bij MAX. Na een lange televisie- en radiocarrière is Tineke terug bij haar oude liefde radio.

Uitzending met live optreden bijwonen?

Tineke met luisteraars in de studioTineke met luisteraars in de studio (Bron MAX)

Elke vrijdag luidt Tineke het weekend in met luisteraars en live muziek in de studio! Wilt u zo'n uitzending van dichtbij meemaken? Dat kan!

Meld u gratis aan!

foto Tineke de NooijTineke de Nooij (Bron MAX)

In de afgelopen drie jaar is de luisterdichtheid flink gegroeid en heeft Tineke een hoop grote artiesten mogen ontvangen in de studio. Zo zijn Willeke van Ammelrooy, Jan Keizer, Irene Moors, Freek de Jonge, Antje Monteiro en Robert Paul op bezoek geweest.

Tineke trakteert u op de beste muziek van toen en ontdekkingen van nu. Ze besteedt aandacht aan albums van wereldartiesten als The Beach Boys, maar ook jonge talenten als Dave Dekker krijgen de kans hun debuutalbum te presenteren.

Belangrijk zijn de gesprekken met de luisteraars. Tineke is altijd benieuwd hoe haar luisteraars over de meest uiteenlopende onderwerpen denken. Daarnaast krijgen luisteraars de kans om een boek, cd, dvd, theatervoorstelling, expositie of festival te recenseren.

Elke vrijdag luidt Tineke het weekend in met een live optreden! Bekende bands als LA The Voices hebben een spetterende show gegeven. Ook staat Tineke open voor (nog) onbekende bands. Enthousiaste luisteraars kunnen zich opgeven om op bezoek te komen in de studio tijdens deze uitzendingen.

Luister naar TinekeShow

foto Nostalgische RadioNostalgische Radio (Bron Flickr/Ian Hayhurst)

Radio 5 Nostalgia is live te beluisteren via de ether, kabel, satelliet, digitaal of via internet.

Ether: Via de middengolf (747 AM) kunt u in heel Nederland luisteren naar Radio 5 Nostalgia. In Zuid-Limburg kunt u Radio 5 Nostalgia ook ontvangen op 1251 AM.

Kabel: Radio 5 Nostalgia is in heel Nederland ook te ontvangen via de kabel. Kijk voor de kabelfrequentie in uw gemeente op de website van uw kabelprovider.
Website Kabelprovider

Satelliet: Radio 5 Nostalgia wordt ook aangeboden via de satelliet.

Digitaal: Met een DAB-radio kunt u naar alle publieke radiozenders luisteren. Radio 5 Nostalgia is ook te ontvangen via Digitenne van KPN.

U kunt natuurlijk ook live via internet luisteren.
Luister live

Begin- en eindtune

De eindtune is Expecting to Fly van Buffalo Springfield! De band was de springplank voor de carrières van grootheden als Neil Young, Stephen Stills, Richie Furay en Jim Messina. Het nummer werd voor het eerst uitgebracht in 1967.

Een interessant verhaal, in het Engels weliswaar:
Neil Young and The Buffalo Springfield - Expecting to Fly
Of lees een Nederlands verhaal op wikipedia:
Buffalo Springfield

De begintune van TinekeShow is bekender. Dat is het nummer Good Vibrations van The Beach Boys.

Weekartiest Radio 5 Nostalgia

Elke week heeft Radio 5 Nostalgia een speciale weekartiest die centraal staat in alle radioprogramma's. Ook TinekeShow besteedt aandacht aan de weekartiest. Elk uur draait Tineke de Nooij een plaat van de artiest en komen de hoogtepunten uit zijn of haar carrière aan bod.