MAX Tickets

Datum: Woensdag 15 maart 2023
Aanvang: 13:00 uur
Locatie: Royal Delft in Delft

Speciale MAX-leden prijs : € 44,95 p.p. (inclusief reserveringskosten)

Reserveren
U kunt deze exclusieve ledenactiviteit online reserveren of telefonisch door tijdens kantooruren te bellen naar 020 - 214 6010.

Datum Reserveren
Woensdag 15 maart 2023 Reserveren

Inbegrepen:

  • Entree Royal Delft museum en fabriek
  • Delfts blauwe High tea bestaande uit diverse lekkernijen,de klassieke scone met clotted cream en jam, diverse cakejes en petit fours
  • Afsluiting met drankje naar keuze en hapje erbij
Klantenservice

Lidmaatschap
Dit betreft een exclusieve ledenactiviteit, indien u nog geen lid bent van MAX en deze ledenactiviteit wilt bijwonen dient u een lidmaatschap af te sluiten voor slechts  € 8,50 per jaar.

U kunt zich online aanmelden of door te bellen naar 035-6776188.

Ontdek en beleef het ambacht!

Royal Delft Museum is het thuis van Delfts Blauw en ander Delfts aardewerk. Delfts Blauw wordt hier namelijk al sinds 1653 met de hand gemaakt. Tijdens een bezoek ziet u hoe het aardewerk tot op de dag van vandaag met de hand wordt gemaakt. Ontmoet de meester-schilders en ontdekt de complete geschiedenis van Delfts Blauw aardewerk in het museum.

De oorsprong en kern van Royal Delft is het hand beschilderen van hoogwaardig Delfts Blauw. Het decoreren begint met het aanbrengen van de contouren met houtskool waarna de plateelschilders de details uit de vrije hand vormgeven met speciale penselen van marter- en eekhoornhaar. De verf is op waterbasis en kleurnuances ontstaan door de verf minder of meer te mengen met water. Het Delfts Blauw decor wordt geschilderd met een kleurstofmengsel dat volgens eeuwenoude receptuur voor het overgrote deel bestaat uit kobaltoxide. Door chemische reacties tijdens het bakproces verkleurt het – onder het glazuur verborgen – in zwart geschilderde patroon naar blauw.

Na aankomst wordt u ontvangen voor de Delfts blauwe High tea. Wij serveren u een etagère met diverse lekkernijen.  Je geniet van de klassieke scone met clotted cream en jam, diverse cakejes en petit fours, geheel in winterse sferen en decoratie. Uiteraard is er ook ruime keuze uit onze thee selectie.

Vervolgens krijgt u een rondleiding en ontdekt u alles over de geschiedenis, het ambacht en de innovatie van dit koninklijke bedrijf. Als afsluiter van deze middag, en het bezoek aan de winkel van Royal Delft, kunt u genieten van een drankje en een hapje. 

Blue High Tea
Programma  
13:30 uur Aankomst en aanvang Delfts blauwe High tea
14:15uur Start Royal Delft rondleiding inclusief bezoek aan het museum en de fabriek
15:00 uur Bezoek aan de Royal Delft winkel
15:15 uur Afsluiten met een drankje naar keuze en een hapje erbij