MAX Tickets

Locatie: Perron 1 op station Den Haag HS Hollands Spoor

Prijs: € 39,95 p.p. (inclusief reserveringskosten)

Tijd: 13:45 uur - 16:30 uur

Reserveren
U kunt deze exclusieve ledenactiviteit online reserveren of telefonisch door tijdens kantooruren te bellen naar 020 - 214 6010.

Datum Reserveren
Donderdag 5 maart  Reserveer nu!
Vrijdag 6 maart UITVERKOCHT
Donderdag 2 april Reserveer nu!
Vrijdag 3 april UITVERKOCHT

Route
Om bij de entree van de koninklijke wachtkamer te komen, neemt u op station Den Haag HS tegenover de Broodzaak de trap omhoog naar perron 1. De entree is dan aan de linkerzijde. Den Haag HS is gelegen aan het Stationsplein.

Klantenservice

Lidmaatschap
Dit betreft een exclusieve ledenactiviteit, indien u nog geen lid bent van MAX en deze ledenactiviteit wilt bijwonen dient u een lidmaatschap af te sluiten voor slechts   € 7,50 per jaar.

U kunt zich online aanmelden of door te bellen naar 035-6776188.

Koninklijke wachtkamer Den Haag

Ontdek Koninklijk Den Haag tijdens een bezoek aan de koninklijke wachtkamer in Den Haag Hollands Spoor onder leiding van een kunsthistorische gids aansluitend met een high tea op 135 meter hoogte!

NS bezit prachtige monumentale stationsgebouwen. Bijzonder in deze collectie zijn de gerestaureerde koninklijke wachtkamers in Baarn, Den Haag en Amsterdam. De koninklijke wachtkamers zijn lange tijd voor het publiek onzichtbaar geweest. De wachtkamers bieden een prachtige blik op het reisverleden van de Koninklijke Familie.

De Koninklijke Wachtkamer in Den Haag Hollands Spoor werd bij de feestelijke opening op 5 oktober 1893 door prinses Wilhelmina en koningin-regentes Emma een ‘sieraad voor de residentie’ genoemd. De door de spoorarchitect D.A.N. Margadant ontworpen wachtkamer is door haar uitbundige decoraties en haar historische inrichting een uniek voorbeeld van het cultureel erfgoed van de Spoorwegen. De wachtkamer staat symbool voor vooruitgang en voor nieuwe uitvindingen tijdens de industriële revolutie in de tweede helft van de 19 de eeuw. De talrijke versieringen in het interieur van het Koninklijk Paviljoen, hun drukke vormen en hun tot in het detail verfijnde bewerkingen behoren tot de best bewaarde voorbeelden van de toen overheersende neorenaissance architectuur. Een kunsthistorische gids neemt u mee op een exclusief bezoek aan de wachtkamer.

Koninklijke wachtkamer Den Haag

Sluit de middag in Den Haag af met een High Tea op wel heel bijzondere hoogte. Bij The Penthouse drinkt u thee op 135 meter hoogte! Een spectaculair uitzicht over Den Haag terwijl u geniet van diverse lekkernijen. U krijgt een uitgebreide selectie van verschillende hartige en zoete delicatessen en drinkt de luxe Ronnefeldt thee.

Het programma is inclusief:

  • Entree en rondleiding met kunsthistorische gids door de Koninklijke Wachtkamer Den Haag Hollands Spoor
  • High tea bij The Penthouse
Programma  
13:45 uur Verzamelen Koninklijke Wachtkamer Den Haag Hollands Spoor
14:00 uur Aanvang rondleiding door kunsthistorische gids
14:45 uur Wandelen naar The Penthouse
15:00 uur High tea op 135 meter hoogte bij The Penthouse
16:30 uur Einde programma

Helaas is er geen lift aanwezig op perron 1 van Den Haag Hollands Spoor en daardoor is het programma niet toegankelijk voor mensen met een rolstoel of rollator.