MAX Tickets

Datum: Dinsdag 12 juli 2022
Aanvang: 10.30 uur
Locatie: Openluchtmuseum, Hoeferlaan 4 in Arnhem

Speciale MAX-leden prijs : € 42,00 p.p. (inclusief reserveringskosten). 

Reserveren
U kunt deze exclusieve ledenactiviteit online reserveren of telefonisch door tijdens kantooruren te bellen naar 020 - 214 6010.

Datum Reserveren
Dinsdag 12 juli 2022 Reserveren


Inbegrepen

  • Entree
  • Koffie/thee met huisgemaakt appelgebak
  • Uitgebreide boerenlunch
  • Rondleiding 

 

Lidmaatschap
Dit betreft een exclusieve ledenactiviteit, indien u nog geen lid bent van MAX en deze ledenactiviteit wilt bijwonen dient u een lidmaatschap af te sluiten voor slechts € 8,50 per jaar.

U kunt zich online aanmelden of door te bellen naar 035-6776188.

Klantenservice

Daar maak je geschiedenis mee

-

Het Nederlands Openluchtmuseum vangt de geschiedenis van ons alledaagse leven. In authentieke gebouwen, voorwerpen en ware verhalen. We nemen je mee op reis door de tijd. Van twee eeuwen geleden tot heel recent. Je komt er ogen en oren tekort. De mensen van het museum lijken zo uit het verleden te zijn weggelopen. Trots op hun erfgoed, inspireren ze jou met hun verhalen en zijn ze benieuwd naar dat van jou. 

Hoe vrij ben jij?
Dit jaar staat het thema Vrijheid centraal in het museum. Op allerlei locaties kom je erachter wat vrijheid betekent voor mensen van vroeger én nu. Doe de Hoe vrij ben jij?-zelftest in de Westerstraat en ontdek welke vrijheid voor jou belangrijk is. Maak kennis met de Surinaamse verzetsstrijder en schrijver Anton de Kom in de nieuwe tentoonstelling in de Canon van Nederland. Hij sprak zich niet alleen uit tegen kolonialisme, maar was tijdens de Tweede Wereldoorlog ook actief in het verzet. 

Vrijheid is natuurlijk ook een feest dat we samen vieren! Ontdek de tradities van Bevrijdingsdag, Keti Koti en de Ontzet-feesten in de tent van de Vrijheidsfeesten, naast de Smederij. En wat dacht je van vrijheid van meningsuiting? De ideeën daarover van de filosoof Spinoza leer je kennen op het pad tussen de Papiermolen en de Drukkerij. Volg alle programmaonderdelen in het museumpark en vraag je eens af: Hoe vrij ben jij? 

Programma

10.15 Aankomst bij het Servicepunt
10.30 Ontvangst in de Kasteelboerderij met koffie, thee en huisgemaakt appelgebak
11.15  Rondleiding onder leiding van bevlogen gidsen
12.45  Museumbezoek op eigen gelegenheid
13.30  Uitgebreide boerenlunch bestaande uit: seizoensgebonden soep, rilette van    zalm, gekookte eieren, huisgemaakte aardappelsalade, twee soorten kaas, twee soorten vleeswaren, assortiment zoet beleg, boerenbrood, vegetarische groentenquiche, koffie/thee, vruchtensappen en melk/karnemelk
14.30  Museumbezoek op eigen gelegenheid
17.00 Einde