Opstaplocatie: MS. van Riemsdijkweg 45, 1033 RC Amsterdam (ruime parkeergelegenheid).

Datum en tijd: 5 juni t/m 31 oktober 2021. Verschillende dagen per week en verschillende tijden per dag. 

Speciale MAX-Ledenprijs: 10% korting op de online-prijs van € 35,00.

Inbegrepen:
- Rondvaart met Amsterdam Boat Cruises (duur: 4 uur).
- 1 x koffie en appelgebak

Kaarten met korting bestellen?

Indien u gebruik wilt maken van de korting, dan kunt u boeken via onderstaande button en kiest u  ‘Boek uw tickets”, vul het aantal personen in, voer de “Kortingscode in’, bij volgende stap selecteer een datum en tijd en volg de verdere stappen. Maak bij het invullen van uw gegevens gebruik van de KORTINGSCODEMAXABC21 

reserveren

Amstelcruise vanuit Amsterdam

MAX kortingsactie Beleef de historische Amstel!

Stap aan boord van de nieuwe Amstel Cruise van Amsterdam Boat Cruises en beleef de historische Amstel vanaf ons schip.

Onze Amstel Cruise begint vanaf de voormalige NDSM werf in Amsterdam Noord. Ooit was het de grootste scheepswerf ter wereld, maar in de jaren ’80 ging de ‘Nederlandse Dok en Scheepsbouw Maatschappij’ failliet. Vandaag de dag waan je je hier in Brooklyn of Berlijn, want de rommelige werf met zijn roestige loodsen en weerbarstige beton is inmiddels the placet to be. Het hele jaar door vinden hier festivals plaats en bij de coolste horeca spots kun je genieten van het geweldige uitzicht over het water en de stad.

De Amstel Cruise vertrekt richting het Centraal station, over het IJ en vervolgens o.a. langs het futuristische gebouw waar science museum NEMO gevestigd is, het VOC schip ‘Amsterdam’ en het scheepvaartmuseum. Wij varen de route die, vandaag te dag, nog steeds gebruikt wordt voor beroepsvaart om dwars door het centrum te varen. Daarom zijn alle bruggen op de route historische beweegbare bruggen.

Via de Nieuwe Herengracht passeren we de Plantagebuurt. Je ziet onder andere de Hortus en de historische dierentuin Artis. Nadat we de wereldberoemde Hermitage zijn gepasseerd draait het schip linksaf de Amstel op. Op dit relatief korte stuk zie je de meest iconische bouwwerken van de stad zoals de Stopera en de Blauwbrug.
Nadat de iconische Magere brug voor ons is opengegaan ziet u nog de Amstelsluizen, Koninklijk theater Carré en het beroemde Amstel Hotel.

We laten het centrum langzaam achter ons en varen richting stadsdeel Overamstel. Hier draaien wij de Weespertrekvaart op. Langs Betondorp en de Bijlmer komen we op het riviertje de Gaasp. Bij Driemond draaien we het Amsterdam Rijnkanaal op. Dit gegraven kanaal is één van de belangrijkste waterwegen van Nederland. Het is cruciaal voor het scheepsvaartkanaal van Antwerpen naar Amsterdam. Hier zie je de grootste binnenvaartschepen.

Na verloop van tijd komen we langs IJburg en Zeeburg. Via het KNSM eiland varen we weer richting de start locatie aan de NDSM werf.

Bij mooi weer is het genieten op het panoramadek van het schip, waar u onbelemmerd zicht heeft over o.a. de Amstel en de skyline van Amsterdam en bij slecht weer heeft u het comfort van het luxe binnenverblijf van het schip, waar zich ook de catering bevindt.

Tijdens de vaart worden er consumpties en een kleine kaart met diverse snacks tegen contante betaling en/of pin geserveerd.

Zolang de COVID-19 maatregelen nog van pas zijn, voldoet Amsterdam Boat Cruises aan de gestelde richtlijnen vanuit de overheid en het RIVM. Op die wijze is een veilig verblijf aan boord gegarandeerd.

Heeft u klachten? Blijf dan thuis. U kunt uw boeking omzetten naar een andere datum.