DATUM & LOCATIE RESERVEREN
Dinsdag 26 oktober 2021 Amsterdam

Reserveren

Prijs: € 39,50 p.p.
(inclusief € 2,05 reserveringskosten en €1,50 VMR-belasting)

Reserveren
U kunt deze exclusieve ledenactiviteit online reserveren of telefonisch door tijdens kantooruren te bellen naar 020 - 214 6010. Rolstoelplaatsen kunt u telefonisch reserveren.

Ontvangst aan boord: 11.45 uur
Vertrek: 12.00 uur
Einde rondvaart: 16.00 uur

Locatie inschepen
Ms. van Riemsdijkweg 45
1033 RC Amsterdam

Inbegrepen:
- Rondvaart met Amsterdam Boat Cruises (duur: 4 uur).
- Lunch 'twaalfuurtje' ( 1x zacht broodje kaas 1x zacht broodje ham 1x Amsterdamse kroket met mosterd )

abc

Amstelcruise vanuit Amsterdam

Stap aan boord van de nieuwe Amstel Cruise van Amsterdam Boat Cruises en beleef de historische Amstel vanaf ons schip.

Onze Amstel Cruise begint vanaf de voormalige NDSM werf in Amsterdam Noord. Ooit was het de grootste scheepswerf ter wereld, maar in de jaren ’80 ging de ‘Nederlandse Dok en Scheepsbouw Maatschappij’ failliet. Vandaag de dag waan je je hier in Brooklyn of Berlijn, want de rommelige werf met zijn roestige loodsen en weerbarstige beton is inmiddels the placet to be. Het hele jaar door vinden hier festivals plaats en bij de coolste horeca spots kun je genieten van het geweldige uitzicht over het water en de stad.

De Amstel Cruise vertrekt richting het Centraal station, over het IJ en vervolgens o.a. langs het futuristische gebouw waar science museum NEMO gevestigd is, het VOC schip ‘Amsterdam’ en het scheepvaartmuseum. Wij varen de route die, vandaag te dag, nog steeds gebruikt wordt voor beroepsvaart om dwars door het centrum te varen. Daarom zijn alle bruggen op de route historische beweegbare bruggen.

Via de Nieuwe Herengracht passeren we de Plantagebuurt. Je ziet onder andere de Hortus en de historische dierentuin Artis. Nadat we de wereldberoemde Hermitage zijn gepasseerd draait het schip linksaf de Amstel op. Op dit relatief korte stuk zie je de meest iconische bouwwerken van de stad zoals de Stopera en de Blauwbrug.
Nadat de iconische Magere brug voor ons is opengegaan ziet u nog de Amstelsluizen, Koninklijk theater Carré en het beroemde Amstel Hotel.

We laten het centrum langzaam achter ons en varen richting stadsdeel Overamstel. Hier draaien wij de Weespertrekvaart op. Langs Betondorp en de Bijlmer komen we op het riviertje de Gaasp. Bij Driemond draaien we het Amsterdam Rijnkanaal op. Hier zie je de grootste binnenvaartschepen. Na verloop van tijd komen we langs IJburg en Zeeburg. Via het KNSM eiland varen we weer richting de start locatie aan de NDSM werf.

** Extra consumpties aan boord zijn mogelijk tegen betaling. Er kan contant of met pin worden afgerekend. Rolstoelplaatsen zijn enkel telefonisch te reserveren.

Zolang de COVID-19 maatregelen nog van pas zijn, voldoet Amsterdam Boat Cruises aan de gestelde richtlijnen vanuit de overheid en het RIVM. Op die wijze is een veilig verblijf aan boord gegarandeerd.

Let op: vanaf 25 september moet u een coronatoegangsbewijs tonen voor toegang. U kunt op 1 van deze 3 manieren een coronatoegangsbewijs krijgen:

  • Vaccinatiebewijs:
    Volledige coronavaccinatie. Met een Europees goedgekeurd vaccin. In Nederland is een vaccinatie meestal geldig vanaf 14 dagen nadat u volledig bent gevaccineerd. Bent u op of na 14 augustus 2021 met Janssen geprikt? Dan is uw vaccinatie in Nederland na 28 dagen geldig. Meestal kan CoronaCheck uw vaccinatiebewijs automatisch ophalen uit de systemen van RIVM of GGD.
  • Herstelbewijs
    Bewijs positieve coronatest van minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen geleden.
  • Testbewijs
    Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor de activiteit.