Vertrekdata Prijs
Dinsdag 21 april 2020 Geannuleerd
Dinsdag 5 mei 2020 Geannuleerd
Dinsdag 19 mei 2020 Geannuleerd
Dinsdag 2 juni 2020 Geannuleerd

Alle reizen t/m 18 juni zijn opgeschort. Voor meer informatie verwijzen wij u naar https://www.dejongintra.nl/informatie/actualiteiten/

Hoe te boeken?
Deze ledenreis is exclusief voor MAX-leden te boeken via onderstaande button of door te bellen naar 0180-457883. Vermeld dat het gaat om de MAX Ledenreis met de reiscode EVES499.

Nu reserveren

Toeslagen:
1-persoonskamertoeslag € 179
Halfpension € 85

Groepsgrootte:
min. 25 en max. 44 deelnemers

Inbegrepen

 • Retourvlucht Amsterdam - Malaga met Transavia
 • Luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag en brandstofheffing
 • De Jong Intra Vakanties reisleiding
 • Touringcar met chauffeur
 • 2 overnachtingen Granada
 • 1 overnachting Baeza
 • 2 overnachtingen Sevilla
 • 1 overnachting omgeving Grazalema
 • 1 overnachting Algeciras
 • 7 x ontbijt
 • Avondtocht door Sevilla t.w.v. € 14 p.p.

Niet inbegrepen

 • Eventuele vluchtklasse toeslagen
 • Eventuele eenpersoonskamer-
  toeslag
 • Eventuele lokale gidsen en
  entreegelden
 • Reserveringskosten € 19,50 per
  boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per
  boeking

8-daagse vlieg-busrondreis Andalusië & Gibraltar

Speciaal voor de leden van Omroep MAX biedt de Jong Intra Vakanties een avontuurlijke ontdekkingsreis aan naar de koningssteden van Andalusië, ofwel ‘de gouden driehoek’.

Temperamentvol, koninklijk en mystiek, de steden die we bezoeken tijdens deze reis bieden een betoverende magie. De talrijke overblijfselen van de eeuwenlange Moorse overheersing lijken het decor uit een Arabisch sprookje. Samen met geïnteresseerde medeMAX-leden en met enthousiaste reisbegeleiding belooft dit een onvergetelijke reis te worden.

Hotels
U verblijft in uitstekende 4-sterren hotels met lift. Alleen in Grazalema overnachten we in een heerlijk 3- sterren hotel zonder lift, gelegen in een prachtig natuurgebied. In Granada bevindt het hotel zich op een mooie locatie in het stadscentrum, net als in Baeza, waar u zelfs in een sprookjesachtig voormalig klooster verblijft. Het hotel in Sevilla ligt buiten het centrum en heeft een heerlijk zwembad. In Algeciras verblijft u in een historisch paradijsje: het Reina Cristina hotel met elegante kamers, binnen- en buitenzwembaden, indrukwekkende vergezichten en een geweldige tuin met terras.

Dag 1 -   Amsterdam - Málaga – Granada
Na aankomst op het vliegveld van Málaga wordt u welkom geheten door onze reisleiding, waarna we afreizen naar het prachtige Granada. De stad met uitzicht op de bergtoppen van de Sierra Nevada en die wereldwijd bekendheid geniet dankzij het Alhambra, dat hoog boven de stad uittorent.

Dag 2 -   Granada
’s Morgens een bezoek aan het wereldberoemde Alhambra, de enorme citadel met islamitische en christelijke paleizen met kunstschatten en geurende siertuinen, is optioneel, maar wel een aanrader! Geef bij boeking op of u hiervoor wilt reserveren (à € 35 p.p. inclusief entree, audio-oortjes en gids, betaling bij boeking. Ter plaatse boeken voor Alhambra is helaas niet mogelijk).
’s Middags gaan we samen met onze reisleider door Albaicín, de oudste Moorse wijk in Granada met smalle, steile straatjes, mooie pleintjes, oude kerken en witgekalkte huisjes en met een fantastisch uitzicht op het Alhambra. Wie wil kan 's avonds een flamencoshow bijwonen (à ca. € 30 p.p.).

Dag 3 -   Baeza en Úbeda
We rijden door een prachtig landschap met een zee van olijfbomen. In de provincie Jaén bezoeken we Ubeda en Baeza. Eeuwenoude rivalen die elkaar probeerden te overtreffen met prachtige gebouwen in renaissancestijl. Middeleeuwse, met kinderkopjes geplaveide straatjes kenmerken Baeza, samen met het geklater uit fonteinen. Úbeda, met haar gerieflijke plein Plaza Vázquez de Molina, wordt gezien als één groot museum met zo’n 500 erkende monumenten.

Dag 4 -   Córdoba en Sevilla
De Gualdalquivir stroomafwaarts volgend, toerend tussen uitgestrekte olijfvelden en goudgele graanvelden, komen we aan in Córdoba. We wandelen door de kleine straatjes van de ‘Juderia’, de oude Joodse wijk met zijn beroemde bloemensteegje en bezoeken de betoverende kathedraal Mezquita, meer dan 1000 jaar geleden gebouwd als moskee, waar u kunt verdwalen tussen de honderden zuilen. Later op de dag arriveren we in Sevilla.

Dag 5 -   Sevilla
Wat een geweldige stad is Sevilla, de hoofdstad van Andalusië. Samen genieten we van het historische stadscentrum met Moorse invloeden zoals het koninklijke paleis Real Alcázar met zeven hectare tuin, midden in de stad (!) en de grote kathedraal met de enorme Giralda klokkentoren. De wijk Santa Cruz is een doolhof van nauwe straatjes en kleine, gezellige pleintjes waar de terrasjes onder de sinaasappelbomen op u wachten.  

Dag 6 -   Jerez de la Frontera en omgeving Grazalema
Jerez de la Frontera is de stad van de sherry, de houten vaten duiken overal op. Natuurlijk bezoeken we een van de beroemde bodega’s. Wandelend door de stad ziet u het ene mooie gebouw na het andere.  De toren van het Palacio del Marqués de Bertemati lijkt boven de imposante kathedraal te willen uitstijgen. ’s Middags volgen we een natuurroute door de ruige bergen van de Sierra de Grazalema met een stop op de bergpas 'Puerto del Boyar' op 1100 meter hoogte.

Dag 7 -   Ronda, Gibraltar en Algeciras
We volgen de 'witte dorpen route' naar Ronda, een prachtig Andalusisch bergstadje, bekend vanwege de diepe kloof en de enorme brug erover. In de middag gaan we naar Gibraltar, Brits grondgebied op Spaanse bodem. Er heerst een typische Engelse sfeer in de Main Street met de kenmerkende rode telefooncellen, dubbeldekkers en bobbies. De rots biedt een spectaculair uitzicht (kabelbaan excl. ca. € 13,50 p.p. of de rocktour met een busje excl. ca. € 21 p.p.). De kleine en vaak brutale berberaapjes vormen een attractie boven op de rots. Vanuit Gibraltar gaan we naar de nabijgelegen bruisende havenstad Algeciras.

Dag 8 -   Málaga - Amsterdam
Het is vandaag helaas weer tijd om afscheid te nemen, na een week genieten van de Spaanse zon, het relaxte Andalusische leven, de heerlijke tapas en de eeuwenoude historie die Andalusië biedt.

Reizigers dienen te beschikken over een normale conditie en goede gezondheid.

Exclusieve ledenreis
Dit betreft een exclusieve ledenreis, indien u nog geen lid bent van MAX en gebruik wilt maken van deze ledenreis dient u een lidmaatschap af te sluiten voor slechts  € 7,50 per jaar. U kunt zich online aanmelden of door te bellen naar 035-6776188.