MAX Tickets
Vertrekdata Prijs
Zaterdag 7 mei 2022 VOL
Zaterdag 30 juli Vanaf 669 euro p.p.
Zaterdag 27 augustus 2022 Vanaf 669 euro p.p.

Hoe te boeken?
Deze ledenreis is exclusief voor MAX-leden te boeken via onderstaande button of door te bellen naar 0180-457883. Vermeld dat het gaat om de MAX Ledenreis met de reiscode ebalp98.

Reserveer hier

Toeslagen:
1-persoonskamertoeslag € 99

Groepsgrootte:
min. 25 en max. 44 deelnemers

Inbegrepen

 • Koffie voor vertrek op de wisselplaats in Didam, Gelderland
 • Luxe comfort class touringcar
 • Deskundige chauffeur tevens reisleider
 • 7 Overnachtingen in Hotel Rössle in Alpirsbach
 • 7x Ontbijt en 7x diner
 • Welkomstdrankje
 • Schwarzwald plus kaart
 • Entree Burg Hohenzollern
 • Entree brauereimuseum Alpirsbach
 • Entree voor het Schwarzwaldmuseum
 • Afscheidsdiner op de wisselplaats
 • Gastheer en/of -vrouw van Omroep MAX

Prijzen zijn exclusief € 2,50 Calamiteitenfonds en € 19,50 reserveringskosten per boeking en exclusief € 5 SGR bijdrage per persoon. Bovenstaande prijzen kunnen afwijken van de totaalprijs, de totaalprijs is leidend.

Klantenservice

Exclusief voor leden van Omroep Max heeft de Jong Intra Vakanties een speciale MAX-ledenreis samengesteld naar Alpirsbach in het Zwarte Woud.

8-daagse busreis vanaf € 669 p.p.

Het gemoedelijke plaatsje Alpirsbach ligt in het Zwarte Woud, in een prachtig natuurlandschap met glooiende heuvels, groene dalen, uitgestrekte bossen, weideveldjes en riviertjes. Langs de weg ziet u oude stadjes en mooie houten boerderijen, afgewisseld door boomgaarden, akkerlanden en wijngaarden. We maken een aantal mooie tochten door het Zwarte Woud, maar gaan ook naar schitterende steden als Freudenstadt en Triberg.

Hotel Rössle***

Ligging: Dit gastvrije familiehotel ligt op slechts 300 meter van het centrum van Alpirsbach, in het Kinzigdal.

Faciliteiten: Receptie, lounge, lift, (zonne)terras en restaurant. Gratis wifi in het hele hotel.

Kamers: De kamers zijn voorzien van tv en badkamer met föhn, bad of douche en toilet.

Bijzonderheden: Ontbijtbuffet en 3-gangendiner.

Zwarte Woud

Dag 1: Naar Alpirsbach Afstand route: ca. 540 km

Na een kopje koffie op de wisselplaats vertrekken we richting het Zwarte Woud, naar ons hotel in Alpirsbach. Onderweg maken we kennis met het Zevengebergte en de Taunus. Vóór het diner komen we aan in ons hotel.

Dag 2: vrije ochtend, Mummelsee en Freudenstadt. Afstand route: ca. 100 km

In de ochtend heeft u vrije tijd en kunt u bijvoorbeeld een bezoek aan het klooster van Alpirsbach brengen. U kunt hier gratis naar binnen met aantoning van de Schwarzwald Plus kaart. Vanmiddag maken we een mooie natuurtocht over schilderachtige trajecten dwars door het Zwarte Woud. We rijden richting Seebach, waar de mooie Mummelsee zich bevindt. We vervolgen onze weg naar Freudenstadt. Strijk neer op één van de gezellige terrasjes of maak een wandeling door deze leuke stad.

Dag 3: Mainau Afstand route: ca. 225 km

We rijden vandaag een mooie route naar de Bodensee op de grens met Oostenrijk en Zwitserland. In dit grote meer ligt het eilandje Mainau. Het eiland is een klein subtropisch bloemen- en plantenparadijs. Palmen, citroen- en bananenbomen bewijzen dat hier een mild klimaat heerst. Mainau is bereikbaar via een lange voetgangersbrug (entree Mainau excl. ca. € 25 p.p.).

Zwarte Woud

Dag 4: Burg Hohenzollern en Brauereumuseum Alpirsbach. Afstand route: ca. 120 km

Vandaag brengen we een bezoek aan Burg Hohenzollern bei Hechingen, een van de mooiste kastelen van Duitsland. Dit op een middeleeuwse ridderburcht lijkende bouwwerk bood in het verleden onderdak aan de Pruisische koningen en de Duitse keizer. Tijdens een rondleiding wordt u uitgebreid geïnformeerd over de geschiedenis en kunt u genieten van het prachtige interieur. Op de binnenplaats vindt u een biergarten met terras. We besluiten de dag in het Brauereimuseum in Alpirsbach waar we natuurlijk ook het bier proeven.

Dag 5: Sankt Peter, Titisee en Triberg. Afstand route: ca. 250 km

We rijden vandaag via een mooie route door het Elztal en het plaatsje Sankt Peter in het Glottertal naar Titisee. Vervolgens rijden we naar Triberg. Dit plaatsje is met de beroemde Triberger Wasserfälle één van de bekendste en drukst bezochte plaatsen van het Schwarzwald. Het Rathaus op de markt bezit een mooie ridderzaal met prachtig houtsnijwerk. Ook het Amtshaus en het Schwarzwaldmuseum zijn een bezichtiging waard. Onderweg zien we de grootste koekoeksklok ter wereld.

Dag 6: Villingen en Sauschwänzlebahn. Afstand route: ca. 100 km

In de ochtend rijden we naar het plaatsje Villingen, dat nog steeds omgeven wordt door zijn oorspronkelijke verdedigingsmuren en torens. De Altstadt is gebouwd rond de 12e-eeuwse Münster Unserer Lieben Frau (Onze-Lieve-Vrouwkathedraal). Aan de Münsterplatz staat het oude stadhuis en in het westen van het centrum staat een voormalig Fransiscaner klooster dat tegenwoordig een museum huisvest. In de middag rijden we naar het plaatsje Blumberg. Hier vertrekt de nostalgische 'Sauschwänzlebahn’. De treinreis brengt ons via het romantische Wutachdal langs idyllische dorpjes, over bruggen en door de enige keertunnel van Duitsland alvorens de stoomlocomotief aankomt in Weizen (treinrit excl. ca. € 25 p.p.).

Zwarte Woud

Dag 7: Schwarzwälder Freilichtmuseum en Dorotheenhütte. Afstand route: ca. 55 km

We beginnen vandaag met een bezoek aan het Schwarzwälder Freilichtmuseum Vogtsbauernhof in Gutach. U ontdekt hier de typische boerderijen van het Zwarte Woud, de molens, de houtzagerijen, de kamers en hooizolders. Hier komt u ook te weten hoe onze voorouders de laatste 400 jaar hebben gewerkt en geleefd. Vervolgens rijden we naar de glasblazerij Dorotheenhütte in Wolfach. Glasblazen is een eeuwenoude traditie in het Schwarzwald. De Dorotheenhütte bestaat uit een glasblazerij, een glasmuseum, een glaswinkel en een kerstdorp.

Dag 8: Terug naar huis. Afstand route: ca. 540 km

Na een vroeg ontbijt vertrekken we naar Nederland. Op de wisselplaats geniet u van een afscheidsdiner, waarna de chauffeur u naar uw uitstapplaats zal brengen.