MAX Tickets

Datum: Vrijdag 24 juni
Aanvang: 17.00 uur
Start concert: 20.00 uur
Locatie: Europaplein in Volendam
Prijs voor MAX-leden: € 36 p.p. (i.p.v. € 40) incl. 3 consumptiebonnen, excl. servicefee € 2,36. 

Vul bij het afrekenen de code in: stac2022.

 

Tribute to the cats Reserveren
Vrijdag 24 juni Reserveren

MAX bij Tribute to the Cats Band Jubileum

Op 24 juni vindt het 20 jarig Jubileumconcert van Tribute to the Cats Band plaats in Volendam. Omroep MAX maakt opnames van dit spectakel. U kunt hier bij zijn! Het openluchtconcert op het Europaplein in het centrum van Volendam start om 20.00 uur.

 

The Cats

In de geschiedenis van de Nederlandse popmuziek hebben The Cats een vooraanstaande rol gespeeld. Wie herinnert zich niet klassieke hits als ‘One way wind’, ‘Times were when’, ‘Lea’, ‘Why’ en ‘Where have I been wrong’. Met een totaal van 22 noteringen in de top tien en vele gouden en platina platen werden The Cats met hun ‘palingsound’ een begrip.

In 2002 heeft de Tribute To The Cats Band zich ontfermd over de rijke muzikale nalatenschap van hun legendarische dorpsgenoten. Met z’n achten staan ze garant voor een sfeervol avondvullend programma, met repertoire dat The Cats tot ver over onze landgrenzen succes heeft gebracht. En dus komen ook ‘Mandy my dear’, ‘Be my day’, ‘Marian’ en ‘Without your love’ voorbij.

 

De meerstemmige samenzang is een van de opvallende kenmerken van de Tribute To The Cats Band, waardoor ze in staat zijn die karakteristieke Catssound weer ten gehore te brengen. Daarbij worden ze onder meer ondersteund door soundengineer Jan Schilder, die destijds bij The Cats ook al verantwoordelijk was voor het zaalgeluid. Bij hem is ook ‘Vaya con dios’, ‘Scarlet ribbons’, ‘What a crazy life’ en ‘Jukebox’ weer in vertrouwde handen.

Hoezeer de muziek van The Cats ook nu nog steeds mensen in vervoering brengt, wordt wekelijks bewezen tijdens de concerten van de Tribute To The Cats Band. Niet alleen de generatie die in de jaren ’60 en ’70 het tijdperk van The Cats heeft meegemaakt gaat een avondje ‘uit z’n dak’, steeds meer jongeren volgen dat voorbeeld. Dit is het ultieme bewijs dat de Catsmuziek van alle tijden is.

Inmiddels heeft de Tribute To The Cats Band al meer dan 700 concerten in den lande gegeven. Bovendien heeft de band in eigen beheer vier cd’s/dvd’s gemaakt en zelfs al een gouden plaat in bezit vanwege de medewerking aan de succesvolle dvd ‘Live op de bühne’ van Jan Smit.

Misschien nog wel het meest trots op het succes en de populariteit van de Tribute To The Cats Band zijn de oorspronkelijke bandleden van The Cats zelf. Dat heeft onder meer al geleid tot enkele gastoptredens, waarbij zowel op het podium als in de zaal vele emoties los kwamen.

Nog eens even op een rijtje: de hitsingles van The Cats, waaruit de Tribute To The Cats Band wekelijks een keuze maakt (tussen haakjes de noteringen in de Top 40 respectievelijk de Single top 100. Naast deze single-hits vult de TTTCB het repertoire op de bühne aan met nummers van Cats-lp’s/cd’s, songs die The Cats in hun tijd alleen ‘live’ tijdens hun concerten speelden én liedjes die door de TTTCB zelf zijn gecomponeerd.