MAX Tickets

     

DATUM RESERVEREN
Dinsdag 18 juni Reserveer nu

Prijs: € 39,50 p.p.
(inclusief € 2,05 reserveringskosten)

Reserveren
U kunt deze exclusieve ledenactiviteit online reserveren of telefonisch door tijdens kantooruren te bellen naar 020 - 214 6010. Rolstoelplaatsen kunt u telefonisch reserveren.

Inbegrepen:

  • Koffie/thee met gebak
  • Vaartocht van 3 uur
  • Lunch met haring

Ontvangst aan boord: 10.45 uur
Vertrek: 11.00 uur
Einde rondvaart: 14.00 uur

Locatie inschepen
Zijldijk 30
2352 AB Leiderdorp

Lidmaatschap
Dit betreft een exclusieve ledenactiviteit, indien u nog geen lid bent van MAX en deze ledenactiviteit wilt bijwonen dient u een lidmaatschap af te sluiten voor slechts   € 7,50 per jaar.

U kunt zich online aanmelden of door te bellen naar 035-6776188.

Klantenservice

Vanaf 10.45 uur bent u van harte welkom aan het luxe schip, De River Princess, van Rederij van Hulst. We ontvangen u met een heerlijk kopje koffie of thee met een vers stuk appeltaart. Om 11.00 uur zet de boot koers richting de Kagerplassen. Dit zijn diverse grote meren met veel kleine eilandjes tussen de Noordzeekust en de stad Leiden.

Tussen de polders en molens vaart u in een waterrijke wereld met prachtige natuur, vergezichten en veel watervogels. Ook treft u op de Kagerplassen veel watersporters. Tijdens de vaart kunt u genieten van Hollandse nieuwe haring vers aan de staart met vers gesneden uitjes, witte bolletjes, salade en heerlijke garnituren.

 

Haring

Kagerplassen
De Kagerplassen vormen een langgerekt stelsel van ondiepe veenplassen dat zich uitstrekt tussen de Merenwijk in Leiden en de zuidpunt van de Haarlemmermeer. Van zuidwest naar noordoost liggen er de volgende plassen: 't Joppe, de Spriet, de Laeck, de Warckerleede, Zweiland (de grootste plas), het Norremeer, de Eijmerspoel, de Dieperpoel (de meest noordelijke plas), Spijkerboor en Kever (de meest oostelijke grote plas).

Ook de vijf kleine plassen ten oosten en zuiden van de hoofdplassen worden nog tot de Kagerplassen gerekend. De plassen hebben een gezamenlijke oppervlakte van 250 ha. Ze vormen een onderdeel van het boezemstelsel binnen het Hoogheemraadschap van Rijnland en hebben een belangrijke functie bij het bergen en doorvoeren van water. Na de veenontginning zijn de plassen door afkalving en erosie langzaam groter geworden. 

 

Olympia