MAX Tickets

     

DATUM RESERVEREN
Dinsdag 27 juli UITVERKOCHT

rijs: € 39,50 p.p.
(inclusief € 2,05 reserveringskosten)

Reserveren
U kunt deze exclusieve ledenactiviteit online reserveren of telefonisch door tijdens kantooruren te bellen naar 020 - 214 6010. Rolstoelplaatsen kunt u telefonisch reserveren.

Inbegrepen:

  • Vaartocht van 3 uur
  • Lunch met Nieuwe haring en garnituren ( exclusief dranken )

Ontvangst aan boord: 10.45 uur
Vertrek: 11.00 uur
Einde rondvaart: 14.00 uur

Locatie inschepen
Zijldijk 30
2352 AB Leiderdorp

Klantenservice

Lidmaatschap
Dit betreft een exclusieve ledenactiviteit, indien u nog geen lid bent van MAX en deze ledenactiviteit wilt bijwonen dient u een lidmaatschap af te sluiten voor slechts   € 7,50 per jaar.

U kunt zich online aanmelden of door te bellen naar 035-6776188.

Aan boord van een van de luxe schepen (met bovendek) wordt u om 10:45 uur ontvangen door de gastvrije crew van Rederij van Hulst. U vaart vanaf de opstapplaats in Leiderdorp richting de Kagerplassen. Dit zijn verschillende grote meren met veel kleine eilandjes tussen de Noordzeekust en de stad Leiden. Tussen de polders en molens vaart u in een waterrijke wereld met prachtige natuur, vergezichten en veel watervogels. Ook treft u op de Kagerplassen veel watersporters.

Tijdens de vaart kunt u genieten van Hollandse nieuwe haring, vers aan de staart geleverd door het welbekende Katwijkse visverwerkingsbedrijf “Ouwehand”. Dit maakt onderdeel uit van visserijconcern Parlevliet en Van der Plas. De haring wordt geserveerd met vers gesneden uitjes, witte bolletjes, salade en heerlijke garnituren.

Extra consumpties aan boord zijn mogelijk tegen betaling.

 

Haring

Kagerplassen
De Kagerplassen vormen een langgerekt stelsel van ondiepe veenplassen dat zich uitstrekt tussen de Merenwijk in Leiden en de zuidpunt van de Haarlemmermeer. Van zuidwest naar noordoost liggen er de volgende plassen: 't Joppe, de Spriet, de Laeck, de Warckerleede, Zweiland (de grootste plas), het Norremeer, de Eijmerspoel, de Dieperpoel (de meest noordelijke plas), Spijkerboor en Kever (de meest oostelijke grote plas).

Ook de vijf kleine plassen ten oosten en zuiden van de hoofdplassen worden nog tot de Kagerplassen gerekend. De plassen hebben een gezamenlijke oppervlakte van 250 ha. Ze vormen een onderdeel van het boezemstelsel binnen het Hoogheemraadschap van Rijnland en hebben een belangrijke functie bij het bergen en doorvoeren van water. Na de veenontginning zijn de plassen door afkalving en erosie langzaam groter geworden. 

Uiteraard houden wij rekening met de Corona-maatregelen. Denk hierbij aan looproutes, extra hygiënemaatregelen en optimale begeleiding tijdens de activiteiten, natuurlijk allemaal op een veilige afstand van 1,5 meter. Veiligheid staat voorop; voor bezoekers én medewerkers.