Speciaal voor MAX leden:
Op vertoon van de voucher ontvangt u, bij een bezoek aan het Koninklijk Paleis Amsterdam, per 2 personen een goodiebag met diverse paleispresentjes. Deze actie loopt t/m 31 december 2020 

Locatie:
Koninklijk Paleis Amsterdam, Dam, Amsterdam

Reserveren:
Vooraf online reserveren is verplicht. Meer informatie en tickets: www.paleisamsterdam.nl

vocher downloaden

Lidmaatschap

Dit betreft een exclusieve ledenactiviteit, indien u nog geen lid bent van MAX en deze ledenactiviteit wilt bijwonen dient u een lidmaatschap af te sluiten voor slechts   € 7,50 per jaar.

U kunt zich online aanmelden of door te bellen naar 035-6776188.

Welkom in het Paleis

Midden in de hoofdstad staat het Koninklijk Paleis Amsterdam, het officiële ontvangstpaleis van Koning Willem-Alexander. Al ruim 200 jaar worden er wereldleiders en staatshoofden ontvangen, koninklijke huwelijken gevierd en vinden er troonswisselingen plaats. 

Het Paleis is het grootste en meest prestigieuze gebouw uit de Gouden Eeuw en hiermee een van de belangrijkste monumenten van Nederland. Oorspronkelijk is het niet gebouwd als paleis maar als stadhuis van Amsterdam. Architect Jacob van Campen ontwierp een gebouw dat de grote macht en rijkdom weerspiegelde van Amsterdam in de zeventiende eeuw.

In het hart van het gebouw ademen de Burgerzaal en de marmeren galerijen nog steeds de grandeur van de Gouden Eeuw. Beeldhouwwerken en schilderijen van beroemde kunstenaars – zoals Rembrandt’s leerlingen Govert Flinck en Ferdinand Bol - vertellen het verhaal van Amsterdam als centrum van het universum. Ze imponeren tot de dag van vandaag.

Wilt u het monument uit de 17e eeuw live bewonderen? Het paleis gaat 3 juni weer open voor publiek! In eerste instantie op woensdagen en zondagen, van 10 tot 17 uur. De openingstijden worden na juni mogelijk verder verruimd.