Vertrekdata Prijs
Maandag 15 juni 2020 Geannuleerd 
Maandag 20 juli 2020 v.a. € 719

Alle reizen t/m 18 juni zijn opgeschort. Voor meer informatie verwijzen wij u naar https://www.dejongintra.nl/informatie/actualiteiten/

Hoe te boeken?
Deze ledenreis is exclusief voor MAX-leden te boeken via onderstaande button of door te bellen naar 0180-457883. Vermeld dat het gaat om de MAX Ledenreis met de reiscode EBPRM99.

reserveer hier

Toeslagen:
1-persoonskamertoeslag € 159

Groepsgrootte:
min. 25 en max. 44 deelnemers

Inbegrepen

 • Koffie voor vertrek uit Beek
 • Luxury class touringcar
 • Deskundige chauffeur tevens reisleider
 • 2 Overnachtingen in Zuid-Duitsland
 • 7 Overnachtingen in Hotel Moderno in Premeno
 • 9x Ontbijt en 9x diner
 • Welkomstdrankje
 • Afscheidsdiner in Beek
 • Speciaal voor MAX Leden: Stadstour onder begeleiding van lokale gids door Milaan

Niet inbegrepen

 • Eventuele eenpersoonskamer-
  toeslag
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Eventuele lokale gidsen en
  entreegelden
 • Reserveringskosten € 19,50 per
  boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per
  boeking

Entreegelden

Tenzij anders vermeld, zijn entreegelden niet inbegrepen. Wij willen u tot niets verplichten, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Niet vermelde extra’s zijn te allen tijde optioneel.

10-daagse busreis Lago Maggiore, Noord-Italië

Speciaal voor de leden van Omroep MAX biedt de Jong Intra Vakanties een avontuurlijke ontdekkingsreis aan naar het prachtige Lago Maggiore in Noord-Italië.

Met deze reis laten wij u kennis maken met het prachtige natuurschoon rond het Lago Maggiore. Het subtropische klimaat en de Zwitserse en Italiaanse bergwereld zorgen ervoor, dat hier in deze omgeving vele bezienswaardigheden zijn. Vanuit ons gezellige hotel bij het Lago Maggiore, maken we per luxury class touringcar de mooiste excursies door de omgeving. Zo bezoeken we o.a. Orta San Giulio aan het Ortameer, de wereldstad Milaan en het pittoreske plaatsje Pallanza. Ook is een rit met de Centovalli trein in het reisprogramma opgenomen. Samen met geïnteresseerde medeMAX-leden en met enthousiaste reisbegeleiding belooft dit een onvergetelijke reis te worden.

Hotel
U verblijft in een uitstekend 3-sterren hotels met lift. In Premeno bevindt het hotel zich op een mooie locatie boven het Lago Maggiore. Het hotel heeft een prachtig terras met wijds uitzicht, keurige kamers voorzien van tv, telefoon en een badkamer met douche en toilet.

Dag 1 -   Zuid-Duitsland    
Via de servicelijnen komt u aan op de wisselplaats. Na een kopje koffie vertrekken we naar het zuiden van Duitsland waar we zullen dineren en overnachten.

Dag 2 -   Lago Maggiore     
We vervolgen onze weg door de Alpen en rijden via een panoramische route naar het Lago Maggiore. We komen in de loop van de middag aan in ons hotel, waar we met een welkomstdrankje ontvangen zullen worden.

Dag 3 -   Verzascadal en Locarno
Na het ontbijt vertrekken we naar het mooie dal van de rivier Verzasca. Daarna brengen we een bezoek aan Locarno, al meer dan honderd jaar een populaire toeristische bestemming. De stad aan de noordkant van Lago Maggiore wordt beschouwd als de zonnigste en warmste stad van Zwitserland met zo'n 2300 zonuren per jaar. Dankzij het milde klimaat heeft Locarno een mediterrane plantengroei. De palmbomen, citroenbomen en prachtig bloeiende bloemen en planten geven de stad een bijzondere charme.

Dag 4 -   Ortameer
Vandaag gaan we naar het Ortameer. We zakken langs de oostzijde van het meer naar het zuiden en gaan naar Orta San Giulio, ook wel de parel van het meer genoemd. We zien hier de heilige berg van Orta, de beeldengroep die het leven van de heilige Franciscus van Assisi voorstelt. De schitterende fresco’s in de kapelletjes zijn zeker de moeite waard.

Dag 5 -  Domodossola, Locarno en Centovalli treintocht (optioneel)
Er staat voor vandaag een treintocht op het programma: de Centovalli (duizend dalen) treintocht. We rijden met de touringcar naar het plaatsje Domodossola waar de treintocht begint. Het bijna 60 kilometer lange smalspoor van de Centovalli-Express leidt over duizelingwekkend hoge viaducten, langs diepe kloven en bulderende watervallen, door lichte kastanjebossen, vruchtbare wijnstreken, tunnels en scherpe bochten. Aan het einde van de treinreis in Locarno staat de touringcar weer op ons te wachten en rijden we langs het meer terug naar ons hotel (treintocht excl. ca. € 29 p.p. opgave bij boeking en betaling ter plaatse).

Dag 6 -   Verbania en Pallanza
We blijven vandaag in de buurt en maken een ritje door de omgeving van Verbania. ‘Verbania, een tuin aan het meer’ zo verwelkomt de grootste stad aan het Lago Maggiore haar bezoekers. Prachtige villa's, tuinen en parken zijn dan ook een belangrijke toeristische trekpleister van de stad aan de westoever van het meer. Het nabijgelegen plaatsje Pallanza is een gemoedelijk stadje met een mooie boulevard met op Piazza Garibaldi een grote keus aan cafés en restaurants. In de smalle straatjes van de wijk daarachter liggen allerlei leuke winkeltjes. In deze plaats vindt u de belangrijkste en mooiste villa's, paleizen, tuinen en parken die in de 19e eeuw door aristocraten zijn gebouwd en aangelegd. U heeft ruim voldoende tijd om hier heerlijk rond te slenteren.

Dag 7 -   Stresa
We rijden een mooie route langs het meer en brengen een bezoek aan het romantische stadje Stresa. Vanaf Stresa heeft u de mogelijkheid om een boottocht te maken naar het in het Lago Maggiore gelegen eilandje Isola Bella (boottocht excl. ca. € 25 p.p.).

Dag 8 -   Milaan
We maken vandaag een dagtocht naar de modehoofdstad Milaan. U kunt hier lekker winkelen, maar ook voor de cultuurliefhebbers is hier veel te zien. Een bezoek aan het Domplein met de imposante gotische kathedraal en een bezoek aan het wereldberoemde operagebouw Teatro La Scala zijn zeker de moeite waard.

Dag 9 -   Zuid-Duitsland
Na het ontbijt nemen we afscheid van het Lago Maggiore en vertrekken we weer naar het noorden. Onderbroken door diverse stops komen we in de middag aan in ons hotel in Zuid-Duitsland voor het diner en de overnachting.

Dag 10 - Nederland
De laatste etappe van onze reis. We rijden door Duitsland terug naar onze wisselplaats in Nederland. Na het gezamenlijke afscheidsdiner wordt u naar uw uitstapplaats gebracht.

Reizigers dienen te beschikken over een normale conditie en goede gezondheid.

Exclusieve ledenreis
Dit betreft een exclusieve ledenreis, indien u nog geen lid bent van MAX en gebruik wilt maken van deze ledenreis dient u een lidmaatschap af te sluiten voor slechts  € 7,50 per jaar. U kunt zich online aanmelden of door te bellen naar 035-6776188.