Prijs:
Als lid van MAX krijgt u 10% kassakorting op een kaartje

Locatie:
Zie hieronder de deelnemende bioscopen

Theaters Plaats
Chassé Theater Breda
Filmhuis Den Haag
Lantaren Venster Rotterdam
Heerenstraat Theater Wageningen
Filmhuis de Keizer Deventer
Theater De Kattendans Bergeijk
Cinecitta Tilburg
Filmschuur Haarlem
Concordia Enschede
Lux Nijmegen
Het Ketelhuis Amsterdam
Rialto Amsterdam

Reserveren:
Om gebruik te kunnen maken van de 10% korting, dient u een voucher te laten zien aan de kassa. Klik op onderstaande button om de voucher te downloaden. Let op: de voucher geldt alleen bij deelnemende bioscopen!

vocher downloaden

Lidmaatschap

Dit betreft een exclusieve ledenactiviteit, indien u nog geen lid bent van MAX en deze ledenactiviteit wilt bijwonen dient u een lidmaatschap af te sluiten voor slechts   € 7,50 per jaar.

U kunt zich online aanmelden of door te bellen naar 035-6776188.

Onze jongens in de jungle is een documentaire over TRIS-soldaten (ruim 20.000 Nederlandse soldaten die hun dienstplicht vervulden in Suriname). De documentaire toont de ervaringen van oud dienstplichtigen. Een tijdsdocument vol uniek archiefmateriaal over een stukje Nederland in de tropen wat ondanks de problemen in het verleden en soms helaas ook nog het heden bruist van de spontaniteit, humor en levenslust. Deze films komen uit de privécollecties van de hoofdpersonen. Aanleiding voor de documentaire is het feit dat Suriname 45 jaar onafhankelijk is. Ook de speciale band die de oud Trissers hebben gekregen met het land en de bevolking komt aan bod.

Onze jongens in de jungle

Op 25 november 1975 werd Suriname onafhankelijk en behoorde het niet langer tot het Koninkrijk der Nederlanden. Hiermee kwam er tevens een einde aan de militaire aanwezigheid van het Nederlandse leger. Vanaf 1945 vertrokken er jaarlijks zo’n 1000 jongens van vaak net 18 jaar naar Suriname om daar hun dienstplicht te vervullen bij de TRIS, de toenmalige troepenmacht die stond voor vrede en veiligheid. Dit waren zowel Nederlandse jongens als die van Surinaamse komaf die in Nederland woonachtig waren. Ze hadden vaak geen idee wat ze te wachten stond in dit onbekende stukje Nederland zo ver van huis. Hun taak hield in: de bescherming van het land en haar bevolking wanneer er een dreiging van buitenaf zou zijn. Dit alles begon met de inscheping in Amsterdam en een reis van van 5000 mijl over zee. Het zou enkele weken duren voor ze weer voet aan wal zouden zetten in Paramaribo.