Exclusief voor leden 8-daagse busreis Dresden, Leipzig en Weimar

Exclusief voor leden van Omroep MAX heeft de Jong Intra Vakanties een speciale MAX-ledenreis samengesteld per luxe touringcar naar Duitsland.
Vertrek: 10 augustus 2024.

 • Luxe comfort class touringcar
 • Deskundige chauffeur tevens reisleider
 • 7 Overnachtingen in Hotel Drei Schwanen in Hohenstein-Ernstthal
 • 7x Ontbijt
 • 7x Diner
 • Afscheidsdiner op de wisselplaats
 • Gastheer of -vrouw van Omroep MAX
Vertrek 10 augustus 2024
Door u gekozen opstapplaats
Vanaf € 899 p.p.

8-daagse busreis Dresden, Leipzig en Weimar

Deze reis staat garant voor cultuur, sfeer en romantiek. Dresden is na het bombardement tijdens de Tweede Wereldoorlog fraaier dan ooit uit de puinhopen verrezen. Leipzig is als muziekstad nauw verbonden met Bach en tot slot Weimar met het door de UNESCO tot Werelderfgoed verklaarde historische centrum verlenen uw dagen een bijzondere glans.

Even de sfeer proeven?

Dit is het programma

Dag 1 : Hohenstein-Ernstthal (ca. 560 km)
U reist op eigen gelegenheid of per touringcar naar het wisselpunt. Na een kopje koffie op de wisselplaats beginnen we onze reis. Via de Duitse snelwegen rijden we door het Ruhrgebied naar Kassel en vervolgens langs Erfurt richting Hohenstein-Ernstthal, waar we aan het einde van de middag zullen aankomen.

Dag 2: Vrije ochtend en Glauchau (ca. 30 km)
Deze ochtend blijven we in de buurt van het hotel. U heeft eventueel de gelegenheid om een bezoek te brengen aan het Textiel- en Racemuseum. Het museum bevindt zich in een historisch gebouw in het hart van de stad en heeft een breed scala aan exposities, van antieke textiel tot vintage racewagens. In Hohenstein-Ernstthal bevindt zich de Saschenring, waar de Grand Prix-wegrace van Duitsland gehouden wordt. In het museum vindt u hier ook meer informatie over terug. Vanmiddag rijden we naar de plaats Glauchau, waar we een bezoek brengen aan Schloss Glauchau. In het kasteel is een van de oudste musea van Saksen gevestigd. Het kasteel stamt uit de 12e eeuw en de verschillende vertrekken zijn werkelijk prachtig ingericht.

Dag 3: Cranzahl en Oberwiesenthal (ca. 150 km)
Vandaag nemen wij u mee naar Cranzahl in het Erzgebergte bij de Tsjechische grens. Hier kunt u in de nostalgische trein de Fichtelbergbahn stappen die door het mooie winterse landschap de 17 km naar het kuuroord Oberwiesenthal overbrugt (treinreis excl.). In Oberwiesenthal staat vervolgens de bus klaar voor de terugreis naar Hohenstein-Ernstthal. Via een mooie route keren we aan het einde van de middag terug in ons hotel.

Dag 4 : Dresden (ca. 190 km)
We bezoeken vandaag het indrukwekkende Dresden, schilderachtig gelegen aan de rivier de Elbe. ’s Morgens krijgen we van onze lokale stadsgids een rondleiding door de stad en zien we alle hoogtepunten, zoals de pronkvesting Zwinger, de beroemde Semper opera en de grootste kerk van Saksen, de Hofkathedrale St. Trinitatis. In de middag kunt u zelf nog genieten van het Elbelandschap van het Brühlsche Terrasse, ook wel het balkon van Europa genoemd.

Dag 5 : Leipzig (ca. 185 km)
Na een rustig ontbijt rijden we naar Leipzig. De internationale roem van Leipzig als muziekstad is nauw verbonden met Johannes Sebastian Bach en het Gewandhaus-orkest dat ook met het Thomanerkoor in de Thomaskirche en in het operagebouw musiceert. Grote musici als Felix Mendelsohn, Bartholdy, Robert Wagner hebben bijgedragen aan de bloeiperiode van de muziek- en operacultuur van de stad. Bezienswaardig is ook het 91 meter hoge monument van de Volkerenslag van 1813, waarbij Napoleon een grote rol speelde.

Dag 6: Weimar met stadsgids (ca. 230 km)
Vandaag is het de beurt aan Weimar, de stad van Schiller en Goethe, die we met een stadsgids zullen bezoeken. De stad is een universitair, toeristisch en industrieel centrum. Weimar kwam in de 14e eeuw in het bezit van het Huis Wettin. Hertog Johan Frederik de Grootmoedige maakte het tot residentie van het hertogdom Saksen-Weimar, het latere Saksen-Weimar-Eisenach dat het tot 1920 zou blijven. Onder de heerschappij van groothertog Karel August was de stad de intellectuele thuishaven van de kring rond de Duitse schrijver Johann Wolfgang von Goethe.

Dag 7: Chemnitz en Meissen (ca. 190 km)
Na het ontbijt vertrekken we richting Chemnitz, de derde grote stad in Saksen naast Leipzig en Dresden. Al in de Middeleeuwen was Chemnitz een belangrijke stad voor de handel en economie. In de 18e eeuw was de stad beroemd vanwege de productie van kousen en handschoenen. Niet veel later behoort Chemnitz tot de meest welvarende steden van Duitsland. Al wandelend kunt u verschillende gebouwen en monumenten, die herinneren aan het industriële verleden, bezichtigen. Na dit bezoek rijden we verder naar Meissen, ook wel de ‘porseleinenstad’ genoemd. Uiteraard zullen we vandaag een bezoek brengen aan de fabriek waar het beroemde Meissen porselein wordt vervaardigd. Hier ziet en hoort u alles over de vervaardiging van het porselein en kunt u een bezoek brengen aan het museum (excl.).

Dag 8: Nederland (ca. 560 km)
Vandaag keren we helaas weer terug naar huis. Aan het einde van de middag komen we aan op onze wisselplaats. Na het afscheidsdiner wordt u naar uw uitstapplaats gebracht.

 

Prijs

Vertrekdatum:
8 juni 2024 & 10 augustus 2024

2-persoonskamer € 899 p.p.
1-persoonskamertoeslag + € 155

Het pakket

Inbegrepen:
 • Koffie voor vertrek op de wisselplaats
 • Luxe comfort class touringcar
 • Deskundige chauffeur tevens reisleider
 • Gastheer of -vrouw van Omroep MAX
 • 7 Overnachtingen in Hotel Drei Schwanen in Hohenstein-Ernstthal
 • 7x Ontbijt en 7x diner
 • Lokale stadsgids in Dresden
 • Lokale stadsgids in Weimar
 • Bezoek aan Schloss Glauchau
 • Afscheidsdiner op de wisselplaats
 • Reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en bijdrage SGR
Niet inbegrepen:
 • Tenzij anders vermeld, zijn entreegelden voor bijvoorbeeld kastelen en musea niet inbegrepen. Wij willen u tot niets verplichten, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Niet vermelde extra’s zijn te allen tijde facultatief en nooit verplicht.
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Niet genoemde maaltijden

Reserveer direct!

U kunt deze reis online of telefonisch boeken via 0180-457883. Vermeld dat het gaat om de MAX Ledenreis met de reiscode EBHOH99.

Vanaf €899 p.p.

Reserveer nu

Vanaf €899 p.p.

Reserveer nu

Meer uitjes en kortingsacties?

Benieuwd naar meer activiteiten, gezellig evenementen en handige kortingsacties? Bekijk ze hier!

Alle ledenactiviteiten