Exclusief voor leden Actief & Bourgondisch Zuid-Limburg incl. workshop vlaaienbakken

Heerlijk wandelen in de buitenlucht terwijl de gids de mooiste natuur of boeiendste cultuurhistorische plekjes van Limburg laat zien, met kennis van en warme passie voor de ‘eigen’ streek. Geniet van een rijkelijke lunch en neem vervolgens deel aan de workshop vlaaienbakken!

  • Ontvangst met koffie/thee en Limburgse vlaai
  • Natuurwandeling met gids
  • Rijkelijke lunch in het Heuvelland
  • Workshop vlaaienbakken (inclusief een zelf gemaakte vlaai per persoon)
  • Begeleiding gedurende de dag
26 september 2024
Valkenburg
€ 114,50

Ontdek Valkenburg

Een goed welkom is het halve werk! Als daar dan ook nog koffie bij is met een echte Limburgse lekkernij kan het niet meer mis gaan!
Geniet van een heerlijke kopje koffie, thee of cappuccino met echte Limburgse vlaai tijdens deze heerlijke ontvangst. De ontvangst wordt verzorgd in het centrum van Valkenburg met uitzicht op de gezellige straatjes van Valkenburg, de terrassen en historische bouwwerken.

Na de koffie gaat u het Heuvelland ontdekken met een ervaren gids tijdens een natuurwandeling. Heerlijk wandelen in de buitenlucht terwijl de gids de mooiste natuur of boeiendste cultuurhistorische plekjes van Limburg laat zien, met kennis van en warme passie voor de ‘eigen’ streek.
Het Heuvelland bestaat uit een landschap met ‘heuvels’ en dalen, meanderende beken, kalksteengroeves en grindgroeves, pittoreske dorpjes met vakwerkhuizen en boeiende hellingbossen. De bijbehorende flora is hierdoor uniek voor Nederland. De Zuidelijke ligging met vele kleine landschapselementen, maakt de fauna ook heel divers van aard. We komen de hazelmuis, korenwolf en das tegen, maar ook de streepwants en koninginnenpage.

 

Tijdens de tussenstop kunt u genieten van een bourgondische lunch en kunt u een keuze maken uit een van de heerlijke gerechten van onze lunch en dinerkaart. Bij mooi weer is het gezellig vertoeven op het terras, in de warme zomer beschut onder een parasol of boom. Maar dat is nog niet alles, want na de lunch vervolgt de wandeling en brengen we u naar de volgende activiteit. Leer zelf Limburgse vlaai maken onder begeleiding van een echt Bakkers-Echtpaar! Bakker Roel , samen met zijn vrouw Cathelijne, jarenlang een eigen bakkerij in Midden-Limburg gerund. Na het schrijven van het boek VLAAI over de Limburgse vlaai, geven ze nu samen workshops in Valkenburg.

Dit is het programma

10:00 uur
Aankomst in Valkenburg | Ontvangst met koffie en Limburgse vlaai
10:30 uur
Start natuurwandeling door het Heuvelland onder begeleiding van een lokale natuurgids
12:00 uur
Tussenstop met een lunch in het Heuvelland
13:00 uur
Vervolg natuurwandeling
14:30 uur
Aankomst in Valkenburg | Start workshop vlaaienbakken
17:00 uur
Einde programma

Praktisch

Adres
Geulpoort Centrum
Bogaardlaan 1, 6301 CZ Valkenburg

Openbaar Vervoer
Kijk voor de meest actuele reisinformatie op www.ov9292.nl of bel OV-reisinformatie: 0900-9292 (€ 0,50 p/m)

Reserveren
U kunt deze exclusieve ledenactiviteit online reserveren of telefonisch door tijdens kantooruren te bellen naar 020 – 214 6010.

Er zijn nog tickets!

U kunt deze exclusieve ledenactiviteit online reserveren of telefonisch door tijdens kantooruren te bellen naar ons telefoonnummer 020 – 214 6010.

€ 114,50 p.p. incl. servicekosten.

Koop kaarten

€ 114,50 p.p. incl. servicekosten

Koop kaarten

Meer uitjes en kortingsacties?

Benieuwd naar meer activiteiten, gezellig evenementen en handige kortingsacties? Bekijk ze hier!

Alle ledenactiviteiten