Exclusief voor leden Bezoek Skûtsjemuseum en Skûtsjesilen
  • In het hart van Nationaal Park De Alde Feanen in Earnewâld (Friesland) bevindt zich de groenste tuin aan het water. Daar waar u de natuur van Nationaal Park De Alde Feanen kunt ontdekken of waar u in alle rust over de Friese meren kunt varen. U zeilt samen met onze schipper en bemanning op deze snelle authentieke schepen in een schitterende omgeving van het Nationaal Park de Alde Feanen: wuivende rietlanden, smalle slootjes en uitgerekte meren.
  • Ontvangst met koffie/thee en verse Fryske oranjekoek in het Skûtsjemuseum
  • Entree Skûtsjemuseum
  • Luxe lunch Ûlekrite
  • 3 uur zeilen op een skûtsje met schipper
11 juni 2024
Earnewâld
€ 79,50

Ontdek Earnewâld

U wordt ’s ochtends in het Skûtsjemuseum ontvangen met verse koffie en thee en een heerlijk stukje Fryske oranjekoek. Daarna is het tijd voor de rondleiding: ga 100 jaar terug in de tijd en kom terecht in de geschiedenis van het eigenzinnige Friese schippersvolk, haar skûtsjes en het vakmanschap van de vroegere hellingbaas en zijn knechten.

Rond het middaguur is het tijd voor een luxe, huisgemaakte lunch van biologische streekproducten: ’s winters lekker warm bij de houtkachel en zomers in onze ruime, groene tuin aan het water. Na de educatieve ochtend, neemt u ’s middags zelf de touwtjes in handen tijdens een 3 uur-durende zeiltocht. Onder begeleiding van een schipper en maat vaart u op één van onze authentieke skûtsjes door Nationaal Park De Alde Feanen. In het ruim 4.000 hectare grote laagveenmoeras – met langgerekte meren en smalle vaarten – komen wel 450 soorten planten voor en broeden ruim 100 soorten vogels, waaronder de zeearend.

Dit is het programma

10:30 uur
Ontvangst met koffie/thee en verse Fryske oranjekoek
11:00 uur
Entree van het Skûtsjemuseum
13:00 uur
Luxe lunch Ûlekrite
14:00 uur
3 uur zeilen op een skûtsje
17:00 uur
Einde programma

Praktisch

Adres
de Reidtûgel 5
9264 TS Earnewâld

Openbaar Vervoer
Kijk voor de meest actuele reisinformatie op www.ov9292.nl of bel OV-reisinformatie: 0900-9292 (€ 0,50 p/m)

Reserveren
U kunt deze exclusieve ledenactiviteit online reserveren of telefonisch door tijdens kantooruren te bellen naar 020 – 214 6010.

Zeil/regenkleding (jas/broek) is aanwezig 

Er zijn nog tickets!

U kunt deze exclusieve ledenactiviteit online reserveren of telefonisch door tijdens kantooruren te bellen naar ons telefoonnummer 020 – 214 6010.

€ 79,50 p.p. incl. servicekosten.

Koop kaarten

€ 79,50 p.p. incl. servicekosten

Koop kaarten

Meer uitjes en kortingsacties?

Benieuwd naar meer activiteiten, gezellig evenementen en handige kortingsacties? Bekijk ze hier!

Alle ledenactiviteiten