MAX Tickets

Datum: 7juni, 9 juni
Aanvang: 10.30 uur
Locatie: Oude Ambachten- & Speelgoedmuseum, Rijksweg 87 in Terschuur

Prijs: € 25,00 p.p. (incl. reserveringskosten) - normaal € 32,50 p.p.

Reserveren
U kunt deze exclusieve ledenactiviteit online reserveren of telefonisch door tijdens kantooruren te bellen naar 020 - 214 6010.

Datum Reserveren
Dinsdag 7 juni reserveren niet meer mogelijk
Donderdag 9 juni reserveren niet meer mogelijk

Inclusief

  • Koffie/thee bij ontvangst
  • Lunch met oma’s soep, kroket, broodje kaas, koffie, thee, melk of karnemelk
Klantenservice

Lidmaatschap

Dit betreft een exclusieve ledenactiviteit, indien u nog geen lid bent van MAX en deze ledenactiviteit wilt bijwonen dient u een lidmaatschap af te sluiten voor slechts  € 8,50 per jaar.

U kunt zich online aanmelden of door te bellen naar 035-6776188.

Oude Ambachten- & Speelgoedmuseum

-

Op zoek naar een unieke belevenis voor jong en oud? Kom naar het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur (vlakbij Barneveld). Dit museum geeft je een unieke kijk in de wereld van toen.…
De scharensliep, de letterzetter, de kantklosser, de klompenmaker. Wie kent ze nog, de beroepen uit vervlogen tijden? Toen alledaags, tegenwoordig een bijzonderheid. Het leerzame Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur heeft maar liefst 160 (deels vooroorlogse) ambachten, beroepen en winkeltjes. Plus een waardevolle collectie antiek speelgoed, waaronder Meccano, porseleinen poppen, treinen, ouderwetse poppenhuizen, Dinky Toys en nog veel meer. Er is voor uren kijk- & speelplezier!

Het ontstaan van dit unieke museum
Van agrariër tot museumeigenaar, het kan raar lopen in een mensenleven. 'Mijn vader Kees kocht oude landbouwvoertuigen en gereedschappen op om zijn toenmalige boerenbedrijf met landwinkel te verfraaien', zegt zoon Ronald. 'Allemaal voor meer beleving voor de bezoekers. Precies datgene wat ons museum tot op de dag van vandaag probeert te bewerkstelligen. De meeste stukken mag je hier daarom aanraken en uitproberen. Of even een gekke foto of selfie maken met de spullen.'

Oude Ambachten herbeleven
Verschillende dagen in de week zijn er vrijwilligers in het museum te vinden die een ambacht weer tot leven wekken. Ambachten als spinnen, glas in lood, klokken restauratie, boekbinden, drukkerij zou je zo maar eens in werking tegen kunnen komen. Naast zien hoe het vroeger gedaan werd is het ook het perfecte moment om al je vragen te stellen. Die beantwoorden ze graag!

Speelgoedmuseum en spelletjes
Je sluit de reis af bij het speelgoedmuseum, recht boven het ambachtenmuseum. Hier vindt u een grote verzameling antiek speelgoed. En ook buiten valt genoeg te beleven bij het Oud Hollands Spellen Plein. Nog even steltlopen, zaklopen, hoefijzerwerpen of spijkerbroek hangen, het kan hier allemaal!.

Programma

10.30 uur Ontvangst met een kopje koffie/thee met gebak + uitleg over het museum

11.00 uur Bezoek Oude Ambachtenmuseum

13.00 uur Lunch met oma’s soep, kroket, broodje kaas, koffie, thee, melk of karnemelk

14.00 uur Bezoek Speelgoedmuseum en expositie + Buitenmuseum

 

Praktisch
Het museum beschikt over een museumcafé waar u lekker even kunt uitrusten en kunt genieten van een lekker stukje taart of een heerlijke lunch. In de zomermaanden is ook het buitenterras geopend. Zomers is het museum overigens heerlijk koel, in de winter altijd verwarmd! Ook goed om te weten dat het museum geheel rolstoelvriendelijk is en er voldoende gratis parkeerplaatsen zijn op het terrein van het museum.

-