MAX Tickets

Datum: Donderdag 30 maart 2023
Aanvang: 12:00 uur
Locatie: Royal Delft in Delft

Speciale MAX-leden prijs : € 79,95 p.p. (inclusief reserveringskosten)

Reserveren
U kunt deze exclusieve ledenactiviteit online reserveren of telefonisch door tijdens kantooruren te bellen naar 020 - 214 6010.

Datum Reserveren
Donderdag 30 maart 2023 Reserveren

Inbegrepen:

  • Entree Royal Delft museum en fabriek
  • 1 x koffie/thee met appelgebak
  • Schilderworkshop + verzendkosten ( uw tegel wordt later toegezonden )
  • Hollandse lunch bestaande uit soep, diverse broodjes, kroket, yoghurt, koffie, thee, water en jus d’orange
Klantenservice

Lidmaatschap
Dit betreft een exclusieve ledenactiviteit, indien u nog geen lid bent van MAX en deze ledenactiviteit wilt bijwonen dient u een lidmaatschap af te sluiten voor slechts  € 8,50 per jaar.

U kunt zich online aanmelden of door te bellen naar 035-6776188.

Ontdek en beleef het ambacht!

Royal Delft Museum is het thuis van Delfts Blauw en ander Delfts aardewerk. Delfts Blauw wordt hier namelijk al sinds 1653 met de hand gemaakt. Tijdens een bezoek ziet u hoe het aardewerk tot op de dag van vandaag met de hand wordt gemaakt. Ontmoet de meester-schilders en ontdekt de complete geschiedenis van Delfts Blauw aardewerk in het museum.

De oorsprong en kern van Royal Delft is het hand beschilderen van hoogwaardig Delfts Blauw. Het decoreren begint met het aanbrengen van de contouren met houtskool waarna de plateelschilders de details uit de vrije hand vormgeven met speciale penselen van marter- en eekhoornhaar. De verf is op waterbasis en kleurnuances ontstaan door de verf minder of meer te mengen met water. Het Delfts Blauw decor wordt geschilderd met een kleurstofmengsel dat volgens eeuwenoude receptuur voor het overgrote deel bestaat uit kobaltoxide. Door chemische reacties tijdens het bakproces verkleurt het – onder het glazuur verborgen – in zwart geschilderde patroon naar blauw.

Bij aanvang kunt u genieten van een heerlijke Hollandse lunch, bestaande uit soep, diverse broodjes, kroket, yoghurt, koffie, thee, water en jus d’orange. Hierna bezoekt u het museum en de fabriek. Tijdens de rondleiding ontdekt u alles over de geschiedenis, het ambacht en de innovatie van dit koninklijke bedrijf. Na de inspirerende rondleiding gaat u zelf aan de slag met de verf die de producten van Royal Delft zo iconisch maken en beschildert u uw eigen tegel welke u later toegezonden krijgt!

Als afsluiting kunt u nog genieten van koffie/thee met appelgebak.

Programma  
12:00 uur Aankomst en aanvang Hollandse lunch
13:00 uur Start Royal Delft rondleiding inclusief bezoek aan het museum en de fabriek
13:45 uur Bezoek aan de Royal Delft winkel
14:00 uur Start schilders workshop
15:15 uur Afsluiting met koffie/thee en appelgebak
RD