André van Duin

André van Duin presenteert onder andere Heel Holland Bakt, Denkend aan Holland en Bij Van Duin op de achterbank.

Denkend aan Holland
Heel Holland Bakt
Bij Van Duin op de achterbank

Over André

André van Duin komt 20 februari 1947 ter wereld in Rotterdam. Op zijn vijftiende schrijft hij brieven naar verschillende omroepen om te solliciteren als conferencier. Deze pogingen mogen niet baten; hij is te jong of zijn ambitie is onduidelijk. André is standvastig en neemt in 1964 deel aan de talentenjacht Nieuwe Oogst. Het televisiedebuut wordt bekroond met de winst. Als beloning mag de 17-jarige André te gast zijn in de televisieshow van Willy en Willeke Alberti. Een nieuwe ster is geboren, het startschot van een lange carrière als cabaretier.

Eigen televisieprogramma’s

In 1969 krijgt André van Duin zijn eigen televisieprogramma’s: Een avondje teevee met André en De André van Duin Show. Joop van den Ende krijgt hem dat jaar ook in het vizier, net wanneer Joop een eigen revue wil opzetten. André begint als aangever van Frans van Dusschoten. In de tweede revue, Blij Blijven in 1972, draaien ze de rollen om en wordt André de ster van de show. In de jaren daarna volgen meer revues en televisieprogramma’s.

André is vanaf 1974 ook regelmatig voor de NCRV op de radio te horen. Samen met Ferry de Groot presenteert hij het legendarische radioprogramma de Dik Voormekaar Show. André en Ferry presenteren het programma als de bekende typetjes Dik Voormekaar, meneer De Groot, Ome Joop en Bep & Toos. De show is tot 1985 op de radio te horen, in 2000 maakt het nog een comeback van 3 jaar bij de TROS.

In de jaren 90 start André bij RTL. Hij speelt als teamcaptain tegen Ron Brandsteder in het spelprogramma Wie ben ik?. Ook krijgt Van Duin zijn eigen programma’s: De Van Duin show en Bij Van Duin. In deze shows krijgen veel iconische typetjes grote bekendheid. Meneer en Mevrouw de Bok (samen met Corrie van Gorp), Meneer Wijdbeens en Koos Grandioos zijn enkele typetjes die regelmatig hun opwachting maken. In 2002 presenteren Ron Brandsteder en André van Duin het Ron & Andre’s Bingopaleis. Deze samenwerking bevalt zo goed dat ze samen het theater betreden. Van 2004 tot en met 2012 maakt André een theatercomeback. Ron wordt de nieuwe vaste aangever in deze theatershows. Samen toeren ze door het land met verschillende shows, waaronder Ja hoor… daar is ‘ie weer

Muziek

Van Duin heeft ook een groot muzikaal repertoire. Gedurende zijn carrière brengt hij tientallen hits uit. Af en toe maakt hij komische bewerkingen van bekende nummers, zoals We Moeten Doorgaan. Bekender zijn Andre’s carnavalskrakers, waaronder Er Staat Een Paard In De Gang, Het Pizzalied en Sambaballensamba. Ook brengt André serieuzere liederen uit op de elpee And’re André.

Omroep MAX

Na een lange succesvolle carrière als komiek en zanger start André in 2016 als televisiepresentator en acteur bij Omroep MAX. Hij presenteert de leukste bakcompetitie van Nederland; Heel Holland Bakt. Bakkers klaar… bakken maar! Ook is hij in De Grote Kleine Treinencompetitie te zien, het programma waarin zes teams tegen elkaar strijden om de mooiste modelspoorbanen te bouwen. In 2017 en 2018 speelt André de rol van Evert in de succesvolle dramaserie Het geheime dagboek van Hendrik Groen. Samen met Janny van der Heijden verkent André van Duin Nederland per boot. In Denkend aan Holland ontdekken Janny en André de culturele en culinaire geschiedenis van verschillende Nederlandse plaatsen. André wordt in 2021 tot Omroepman van het Jaar verkozen.

In 2023 start André met een nieuw programma. In Bij Van Duin op de Achterbank gaat André in gesprek met collega-cabaretiers en -komieken.

Bekijk alle presentatoren