Angela Groothuizen

Angela Groothuizen presenteert Angela op NPO Radio 5.

Angela

Over Angela

Angela Groothuizen is geboren in Alkmaar op 28 september 1959. In haar tienerjaren is Angela onderdeel van verschillende schoolbandjes. Haar talent wordt door meerdere bands opgemerkt, waaronder een meidengroep. Angela vindt het idee van een meidengroep in eerste instantie niet echt bij haar passen. Na de eerste ontmoeting klikt het echter zo goed met de groep, dat de Dolly Dots gevormd wordt, mét Angela Groothuizen. Hierna volgen negen jaren van grote successen met deze formatie.

Televisiecarrière

Angela verbreedt haar carrière naar de tv, als presentatrice bij AVRO. Van 1999 t/m 2005 presenteert ze Wie is de mol?. In diezelfde tijd begint het Junior Eurovisiesongfestival in Nederland, waar zij de voorrondes van presenteert. In 2005 maakt Angela de overstap naar de commerciële omroep. Hier is ze jury/presentator in diverse (voornamelijk) muzikale programma’s. Vanaf 2012 wordt Angela coach en jurylid voor verschillende talentenjachten op RTL 4, waaronder X-Factor en The Voice.

Omroep MAX

Tegenwoordig is Angela Groothuizen te horen op de radio bij MAX. Ze presenteert het NPO Radio 5-programma Angela. Het is een muzikale radioshow; positief en verbindend, vrolijk en warm en met een eigen sound. Elke zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur.

Bekijk alle presentatoren