Astrid de Jong

Astrid de Jong presenteert Nachtzuster.

Nachtzuster

Over Astrid

Astrid de Jong is geboren in Wormerveer op 1 december 1971. Na een studie journalistiek en een korte carrière als cabaretier begint ze bij de radio. In de jaren 90 werkt ze achter de schermen bij radio en televisie. Hoewel haar voorkeur naar televisie uitgaat, gaat ze voor de AVRO aan de slag bij de radio. Elke zaterdagnacht is ze te horen op Radio 1 met AVRO’s Nachtdienst.

In 2002 maakt Astrid de overstap naar BNN. Hier presenteert ze het programma BNN United, ook op Radio 1. Een jaar later krijgt ze de taak van producent en sidekick van het programma ruuddewild.nl erbij. Als Ruud de Wild 3FM verlaat, gaat Astrid naar iets anders op zoek. Dit uitstapje buiten de media blijkt van korte duur. In 2006 is ze wederom op de radio te horen bij BNN United en werkt ze achter de schermen bij het programma Wout!, wat later dat jaar de Coen en Sander Show wordt. In 2007 begint ze als presentatrice van Het Circus Jeroen Bosch op zondagavond en wordt ze productiemedewerker voor het 3FM-programma GIEL. Van 2009 tot 2010 presenteert ze wederom De Nachtdienst van AVRO op Radio 1.

Omroep MAX

In september 2010 stapt De Jong over naar Omroep MAX. Bij MAX gaat ze aan de slag met haar eigen NPO Radio 1-programma Nachtzuster. Eerst is dit in de nacht van donderdag op vrijdag tussen 02.00 en 06.00 uur op de radio, sinds 2019 is Astrid elke nacht van vrijdag op zaterdag op NPO Radio 1 te horen. Ook is ze de vaste invalster voor meerdere programma’s op NPO Radio 5. Naast radio maken, geeft Astrid ook training en coaching aan programmamakers en professionele DJ’s.

Bekijk alle presentatoren