Bert Haandrikman

Bert Haandrikman presenteert Goeiedag Haandrikman! en MAX Skûtsje Journaal.

Goeiedag Haandrikman!

MAX Skûtsje Journaal

Over Bert

‘Je vrolijke vriend van 5’ wordt geboren op 26 september 1971 in het Drentse Borger. Hij groeit op tussen koeien, paarden, hond en poes. Maar er is één vriend die boven alles gaat, een passie die ook een droom wordt; de radio.

Die droom wordt werkelijkheid. Berts radiocarrière begint tijdens zijn studententijd in Groningen – in de jaren 90 – bij stadszender Oog Radio. Daarna volgt de regionale omroep RTV Noord. In 2000 verkast Bert naar Hilversum. Daar wordt hij redacteur, verslaggever en invalpresentator van KRO’s Tijd voor Twee, het Radio 2-programma van Frits Spits.

Berts eigen programma op NPO Radio 2, Helemaal Haandrikman, wordt in 2017 onderscheiden met de Gouden RadioRing. Ook ontvangt hij tweemaal de Zilveren RadioSter. In al die jaren maakt Bert veertien keer deel uit van het dj-team van de Top 2000.

Omroep MAX

In 2018 stapt Bert over naar NPO Radio 5 en Omroep MAX. Daar presenteert hij twee jaar lang zijn lunchprogramma ‘Haandrikman’ en in 2020 begint het huidige avontuur: de ochtendshow op NPO Radio 5. ‘Een jongensdroom’, zo spreekt Bert aan het begin van de allereerste uitzending van Goeiedag Haandrikman!. Het ochtendprogramma is elke werkdag te beluisteren tussen 06.00 en 09.00 uur.
In 2022 is Bert Haandrikman ook te zien op televisie als presentator van het MAX Skûtsje Journaal.

Bekijk alle presentatoren