Cees Grimbergen

Cees Grimbergen is presentator van onder andere Zwarte Zwanen en Hollandse Zaken.

Zwarte Zwanen
Hollandse Zaken

Over Cees

Cees Grimbergen is geboren in Den Haag op 25 januari 1951. In zijn late tienerjaren loopt hij rond op de sportredactie van Dagblad Het Binnenhof. Op de zondagmiddag bezoekt hij lokale amateurwedstrijden om diezelfde avond een verslag te schrijven over de voetbal-zondag. Deze ervaringen neemt hij mee naar de School voor Journalistiek in Utrecht. Na zijn studie werkt Cees als freelancer voor dag-, week- en maandbladen. Ook is hij redacteur van radio- en televisieprogramma’s en geeft hij les in journalistieke vaardigheden.

Hoewel zijn journalistieke ervaringen beginnen bij de sport, zijn de onderwerpen waar Cees zich nu mee bezighoudt veel meer divers. Cees ziet zichzelf als een alleseter: hij was onder meer rechtbankverslaggever, researchjournalist, eindredacteur voor het blad van de soldatenvakbond en maakte gespreksprogramma’s over jonge misdadigers. Als verslaggever verdiept Cees zich in veel verschillende thema’s en onderwerpen. Een voorbeeld hiervan is de Nederlandse pensioenindustrie.

Omroep MAX

Voor Omroep MAX maakt en presenteert Cees onder meer Nationaal Zorgdebat. In 2017 gaat hij samen met Elles de Bruin het debat aan met ervaringsdeskundigen en experts, zónder politici. Over zijn onderzoek naar de pensioenindustrie maakt Cees meerdere documentaires, genaamd Zwarte Zwanen. Hierin ontrafelt hij de geheimen waar de gemiddelde pensioenpremiebetaler geen weet van heeft. Ook presenteert Cees Hollandse Zaken, een programma waarin grote maatschappelijke kwesties een gezicht krijgen door reportages over uiteenlopende onderwerpen.

Bekijk alle presentatoren