Dionne Stax

Dionne Stax presenteert onder andere Van onschatbare waarde, ARIA en Droomhuis Gezocht.

Van onschatbare waarde
ARIA
Droomhuis Gezocht

Over Dionne

Dionne Stax wordt op 22 april 1985 geboren in Boxmeer. In Tilburg studeert ze Communicatiewetenschappen en uiteindelijk studeert ze af aan de Universiteit van Amsterdam. Via een stage bij NOS Headlines komt ze voor het eerst in contact met de televisiewereld. In 2012 wordt Dionne presentatrice van dit jongerenplatform en binnenlandredacteur van NOS Nieuws. Een jaar later wordt ze de vaste presentator van het NOS Journaal. Tot 2019 is ze nieuwslezer bij het Journaal en doet ze onder meer verslag van de verkiezingen

Omroep MAX

Naast haar werk voor de NOS, begint Dionne in 2016 met het presenteren van andere programma’s. Voor MAX maakt ze Heel Nederland Slaapt, waarin met reportages en experimenten de geheimen rondom het fenomeen ‘slaap’ worden ontrafeld. In 2017 presenteert ze Operatie Live, een programma waarin chirurgen live een operatie uitvoeren. Vanaf datzelfde jaar begint Dionne als presentator van Van onschatbare waarde, een programma waarin Nederlanders de unieke kans krijgen om een waardevol object te verkopen aan één van de vier experts.

In 2019 vervangt Dionne Jan Smit als presentator van het Gouden Televizier-Ring Gala en de editie die daarop volgt is Dionne weer co-host. Voor AVROTROS presenteert ze in 2020 en 2021 DNA Onbekend. In 2021 gaat ARIA van start. In de operatalentenjacht gaan talentvolle aspirant-operazangers de strijd aan om hét nieuwe operatalent van Nederland te worden. Ook neemt Dionne het stokje over van Sybrand Niessen. In Droomhuis Gezocht helpen Carrie ten Napel en Dionne Stax Nederlanders bij hun zoektocht naar een nieuw (vakantie)huis in het buitenland. In 2023 presenteert Dionne De Nieuwe Vermeer. Hierin krijgt creatief Nederland de kans om de zes vermiste werken van Vermeer nieuw leven in te blazen.

Bekijk alle presentatoren