Elles de Bruin

Elles de Bruin presenteert onder andere Meldpunt en verschillende podcasts.

Meldpunt
Opvliegers
We hebben ruzie
Zestig

Over Elles

Elles de Bruin is geboren in Zoetermeer op 4 januari 1963. Tijdens haar studie aan de Utrechtse School voor Journalistiek leert ze hoe ze een scherpe interviewer moet zijn en op welke manier ze een boodschap helder over kan brengen. Haar eerste werkgever is dagblad Rijn en Gouwe. Elles maakt in de jaren 90 de overstap naar televisie. Bij Radio West begint deze televisiecarrière. Na een aantal jaar kan Elles bij de VPRO aan de slag. Hier maakt ze naast het televisieprogramma Argos ook verschillende journalistieke radioprogramma’s.

Omroep MAX

Sinds 2010 presenteert Elles de Bruin namens Omroep MAX verschillende journalistieke programma’s en podcasts, altijd met scherpe vragen, een kritische blik en met de juiste hoeveelheid empathie. Vanaf 2014 interviewt Elles prominente Nederlanders in Recht van Spreken. Zij blikken samen terug op het leven en de carrière van deze landgenoten. Tot 2017 is Elles de Bruin voor MAX op de radio te horen. Samen met Margreet Reijntjes presenteert ze Tijd voor MAX Radio op NPO Radio 5. In 2017 neemt ze de Nederlandse zorg onder de loep. In het Nationaal Zorgdebat gaat ze samen met Cees Grimbergen het debat aan met ervaringsdeskundigen en experts, zónder politici.

Meldpunt

In Meldpunt zet Elles haar journalistieke ervaring en haar kritische blik in om de consument te beschermen. Ze kijkt naar uiteenlopende consumentenproblemen en probeert deze op de juiste manier op te lossen. Naast tv- en radioprogramma’s maakt Elles ook podcasts. In Opvliegers wil Elles de stilte rondom de overgang doorbreken. In We hebben ruzie gaat ze op zoek naar de bron van verschillende familieruzies en de mogelijke oplossingen hiervan. Als opvolger van Opvliegers maakt Elles Zestig. In Zestig bespreekt ze met verschillende vrouwen van rond de 60 hoe het is om 60 jaar oud te worden in deze generatie.

Bekijk alle presentatoren