Hans Dorrestijn

Hans Dorrestijn presenteert onder andere Baardmannetjes en Dorrestijn en het Regenworm Dilemma.

Baardmannetjes
Dorrestijn en het Regenworm Dilemma

Over Hans

Hans Dorrestijn is geboren op 16 juni 1940 in Ede.

Na zijn studie Nederlands in Amsterdam is Hans zeven jaar lang docent op het Wagenings Lyceum.

In 1975 start Hans als tekstschrijver en cabaretier. Hij schrijft teksten voor zowel Herman van Veen, Joost Prinsen als Adèle Bloemendaal. Zijn gevarieerde oeuvre, bestaande uit kinderboeken tot gedichten voor volwassenen, tekent zijn carrière.

Hans heeft lange tijd solovoorstellingen gemaakt in het theater, tot hij gaat samenwerken met Frans Ehlhart, die later is opgevolgd door Martin van Dijk. Het meest succesvolle theaterprogramma van Hans is Het naakte bestaan. In 2023/2024 neemt hij officieel afscheid van de theaters met de show ‘t Houdt een keer op.

Omroep MAX

Sinds 2014 maakt Hans Dorrestijn programma’s voor MAX. Zoals Baardmannetjes, een vogelspotprogramma samen met Nico de Haan. In 2021 maakt hij voor Omroep MAX Alleen op een eiland, met bijbehorende podcast, waarin hij elke week een gast ontvangt op een onbewoond eiland. Aan het einde van 2021 maakt Hans de podcast Dorrestijn. Eind 2023 is Dorrestijn en het Regenworm Dilemma te zien waarbij er gesproken wordt over onderwerpen met betrekking tot duurzaamheid en klimaat.

Bekijk alle presentatoren