Huub Stapel

Huub Stapel presenteert onder andere Het Dorp en Langs de IJssel.

Het Dorp
Langs de IJssel

Over Huub

De Limburgse Huub Stapel komt 2 december 1954 ter wereld in Tegelen. Meteen na de toneelschool speelt Huub Stapel zijn eerste hoofdrol in het toneelstuk Harold & Maude, naast Mary Dresselhuys. In die rol wordt hij gespot door André Sjouerman, die de casting doet voor de eerste speelfilm van Dick Maas: De Lift. Huub krijgt de hoofdrol in de filmhit.

Na deze vliegende start volgden er talloze theater-, film- en televisierollen. De teller staat intussen op meer dan honderd producties. Grote successen uit zijn carrière zijn: Flodder (1986), Amsterdamned (1988), De Partizanen (1994), Knocking on Heaven’s Door (1997), Retour Den Haag (1999), Tatort (1999), Verder dan de Maan (2003) en Hemel op Aarde (2013).

Terug op het toneel

Sinds 2003 staat Stapel na een onderbreking van elf jaar weer op het toneel. Bij Het Nationale Toneel is hij te zien in Democraten als de charismatische Willy Brandt. Daarnaast speelt hij in Mephisto en samen met Will van Kralingen in Kentering van een Huwelijk. Voor zijn rol in de theatervoorstellingen Eten met Vrienden en De Kus wordt Stapel genomineerd voor de Louis d’Or. In 2019 speelt hij in de succesvolle voorstelling Hanna van Hendrik.

Mannen komen van Mars, Vrouwen van Venus en daarna MV2 zijn beide uitermate succesvolle voorstellingen. Sinds 2019 staat hij met Het Huwelijk op de planken.

Zijn liefde voor auto’s kan hij twaalf jaar lang kwijt in het autoprogramma Stapel op Auto’s. Hij presenteert bij de TROS het muziekprogramma TAFKAS (1998) en de realityserie Oberon (2005).

Omroep MAX

Voor Omroep MAX maakt Huub Stapel samen met Wim Daniëls Het Dorp waarvoor ze op de motor, met zijspan, door Nederland reizen op zoek naar de ziel van het dorp. Samen met schrijver Martin Hendriksma onderzoekt Huub hoe het wonen is aan het water in Langs de Rijn, Langs de Maas, Langs de Kust en Langs de IJssel. Exact 90 jaar nadat de woeste Zuiderzee verandert in het rustige IJsselmeer duikt Huub in 2022 in de geschiedenis van de Zuiderzee in de documentairereeks Eens ging de zeer hier tekeer.

Bekijk alle presentatoren