Jan Rietman

Jan Rietman presenteert onder andere Wekker-Wakker-Weekend! en Los Vast, de podcast.

Wekker-Wakker-Weekend!

Los Vast, de podcast

Over Jan

Jan Rietman is geboren in Doetinchem op 4 december 1952. Voordat Jan radio en televisie gaat maken, speelt hij in verschillende bands. In 1969 krijgt hij bij Blue Stars zijn eerste bandervaring. Na twee jaar wordt Jan gevraagd als pianist voor de band Moan, even later wordt deze band Long Tall Ernie and the Shakers. Jan brengt in deze tijd verschillende elpees en singels uit en treedt op in Nederland, Engeland en Duitsland. 

In 1977 beginnen zijn werkzaamheden voor de radio. Hij gaat aan de slag bij de NCRV waarvoor hij elke zaterdagmiddag het populaire programma Los Vast presenteert. Dit radioprogramma presenteert hij eind jaren 80 meerdere keren live vanuit de Kuip (3x) en Ahoy (15x). 

In de jaren 90 verschijnt Jan Rietman op televisie in verschillende programma’s. Samen met André van Duin ontwikkelt hij het programma De Dikvoormekaarshow. Na deze samenwerking verliezen ze elkaar niet uit het oog. Jan Rietman wordt namelijk de vaste sidekick van André in verschillende tv-shows en theatertours. De samenwerking resulteert zelfs in een heuse carnavalskraker; Het Pizzalied. In deze periode ondersteunt de Jan Rietman Band ook andere tv programma’s zoals Moppentoppers.

Omroep MAX

Sinds 2014 is Jan voor MAX elke zaterdagochtend op NPO Radio 5 te horen. In Wekker-Wakker-Weekend! luidt Jan het weekend in met verrassende gesprekken en de beste muziek. Ook duikt hij, vergezeld door een icoon uit de muziek, in de archieven van Los Vast. In Los Vast, de podcast komen legendarische verhalen boven water en klinkt nostalgisch archiefmateriaal.

Bekijk alle presentatoren