Jurgen van den Berg

Jurgen van den Berg presenteert Villa VdB en Tweede Hans: de pensioenpodcast.

Villa VdB
Tweede Hans: de pensioenpodcast

Over Jurgen

Jurgen komt 8 december 1964 ter wereld in Hoogeveen. Hij begon als veertienjarige op zijn slaapkamer radiootje te spelen met z’n zusje als enige luisteraar. Later werd hij dj bij piratenstations en in discotheken. Na zijn studie Journalistiek in Kampen zet Jurgen in 1988 zijn eerste stappen in de professionele radiowereld. Hij werkt als redacteur, verslaggever en presentator bij de regionale omroepen in Noord-Nederland.

Landelijke radio

In 1998 begint hij als redacteur/nieuwslezer bij het NOS Radionieuws en hij is onder meer één van de vaste nieuwslezers van Stenders Vroeg op 3FM. Verder presenteert hij bij de NOS geregeld het Radio1 Journaal en vanaf 2001 het sportprogramma Langs de Lijn. In 2004 maakt Jurgen een kort commercieel uitstapje naar RTL-FM. Dit avontuur duurt maar een paar maanden en Jurgen keert terug naar de NOS. Hij wordt de vaste nieuwslezer in de ochtendshow van Giel Beelen op 3FM en presenteert de zaterdagmiddageditie van Langs de Lijn. Sinds de zomer van 2005 presenteert hij ook Radio Tour de France en van 2006 tot 2008 het gecombineerde Radio 1 Journaal/Langs de Lijn op zaterdag. Namens NOS Sport is hij in 2006 presentator van speciale programma’s rond de wedstrijden van Oranje op het EK in Duitsland.

In september 2009 gaat Jurgen van den Berg van NOS naar NCRV. Hij wordt presentator van Lunch/Stand.nl en Casa Luna op Radio 1. In oktober 2011 wordt hij de vaste presentator van Cappuccino op Radio 2 en is hij in dat jaar één van de dj’s van de TOP 2000. Van begin 2014 tot eind 2015 presenteert Jurgen van den Berg samen met Ghislaine Plag het KRO-NCRV programma De Ochtend op NPO Radio 1. Vanaf januari 2016 is Jurgen de nieuwe vaste presentator van het NOS Radio 1 Journaal in de ochtend.

Omroep MAX

In januari 2022 maakt Jurgen de overstap naar Omroep MAX om elke maandag t/m donderdag Villa VdB te presenteren op NPO Radio 1.

Bekijk alle presentatoren