Mieke van der Weij

Mieke van der Weij presenteert onder andere Nieuwsweekend.

Nieuwsweekend

Over Mieke

Mieke van der Weij is geboren op 2 augustus 1953 in Rotterdam. Tijdens haar studie Nederlandse Taal- en Letterkunde in Amsterdam krijgt ze een baantje bij het Parool. Ze merkt dat de journalistiek echt bij haar past. Vanaf 1989 is Mieke te horen op de radio en heeft zich nooit vastgeklampt aan één omroep. In het begin van haar radiocarrière maakt ze reportages en interviews voor de AVRO en schoolradioseries voor de AVRO en VARA. Verder werkt ze aan programma’s voor de VPRO, HOS (tegenwoordig HUMAN), NCRV en TROS.

In de jaren 90 verschijnt Mieke ook op de televisie. Ze begint met het NPS-programma Kunstmest, maar de meeste Nederlanders kennen haar van De Rijdende Rechter. Dat laatste programma heeft ze 11 jaar lang gepresenteerd, van 1996 t/m 2007.

Omroep MAX

Tegenwoordig maakt Mieke radio voor de NOS en Omroep MAX. Op NPO Radio 1 is ze een van de wisselende presentatoren van Met het Oog op Morgen. In 1996 begint ze samen met Peter de Bie met de TROS Nieuwsshow, het nieuwsprogramma maakt in 2018 de overstap naar Omroep MAX. Deze overstap gaat gepaard met een nieuwe naam: Nieuwsweekend. Het NPO Radio 1-programma is elke zaterdagochtend van 08.30 tot 11.00 uur te horen. In 2022 neemt Peter de Bie afscheid van de radio, hij wordt overgenomen door Pieter van der Wielen. Van 2017 t/m 2020 presenteert Mieke ook 4 de Middag op NPO Radio 4. Tijdens de coronacrisis in 2021 maakt Mieke de podcast Dor Hout, met mensen uit “de coronarisicogroep”. In 2019 worden haar verdiensten voor de radio bekroond met de Zilveren Reissmicrofoon.

Bekijk alle presentatoren