Philip Freriks

Philip Freriks presenteert onder andere In de voetsporen van en Selma’s Oorlog.

In de voetsporen van
Selma’s Oorlog

Over Philip

Philip Johan Freriks is geboren op 27 juli 1944 in Utrecht.

Philip is zijn carrière al vroeg begonnen tijdens zijn middelbareschooltijd. Hij werkt dan bij de Utrechtse editie van Het Parool, Nieuw Utrechts Dagblad. Verder studeert hij politieke wetenschappen en gaat daarna, vanaf 1971, aan de slag als buitenlandcorrespondent voor Het Parool en voor TROS, VARA en VPRO.

Samen met Leoni Jansen presenteert Philip de wekelijkse mediarubriek Lopend Vuur voor de NOS in het seizoen 1989 tot 1990. Het seizoen wat daarna presenteert hij alleen. Van 1 januari 1996 tot 18 december 2009 presenteert Philip het achtuurjournaal bij de NOS. Maar Philip staat misschien wel het meest bekend om zijn rol als presentator bij De Slimste Mens bij KRO-NCRV. Hij deelt het podium bij dit programma met eenmansjurylid Maarten van Rossem. Eind 2024 stopt hij hiermee en draagt de presentatie over aan Herman van der Zandt.

Omroep MAX

Voor Omroep MAX maakt Philip samen met oud-weerman Erwin Kroll de serie Lekker Weertje in de zomer van 2014 en 2015. In de voetsporen van D-day presenteert hij in april en mei 2019 voor MAX. Vervolgens presenteert hij In de voetsporen van de wederopbouw, over de eerste vijftien jaar na de bevrijding. In 2022 presenteert hij ook In de voetsporen van de jaren 60. In de documentaire Selma’s Oorlog, uitgezonden in mei 2022, gaat Philip samen met verzetsvrouw Selma van der Perre terug naar haar plekken van herinnering.

Bekijk alle presentatoren