Ron Brandsteder

Ron Brandsteder presenteert Ron wacht op de nacht.

Ron wacht op de nacht

Over Ron

Ron Brandsteder is geboren in Amsterdam op 19 mei 1950 en groeit op in Bussum. In 1974 krijgt hij zijn eerste baan bij de omroep als radio-dj bij de TROS op Hilversum 3. Hier werkt Ron drie jaar en neemt dan afscheid van de radio. Dit afscheid is van korte duur; een jaar later wordt hij weer opgemerkt. In 1978 begint Ron met de presentatie van het succesvolle programma Showbizzquiz. Dit spelprogramma presenteert hij acht jaar lang. Het programma wordt opgevolgd door Ron’s Honeymoonquiz, dat van 1987 tot 1996 op de televisie is. In 1990 ruilt Ron de TROS in voor RTL.

Met André van Duin

Bij zijn nieuwe omroep maakt hij deel uit van programma’s als Wie ben ik? en Laat ze maar lachen. Hier begint de samenwerking tussen Ron en André van Duin in verschillende televisieprogramma’s. De samenwerking is een succes en van 2004 tot en met 2012 staat Ron naast André van Duin in het theater. In de theatershows van André neemt Ron voornamelijk de rol van aangever op zich.

Omroep MAX

In 2010 stapt Ron Brandsteder over naar Omroep MAX. Hij begint in het najaar met de spelprogramma’s Ron’s Grote Ganzebord en Wie van de 3. Dat laatste programma presenteert hij tot 2014. Zijn overstap naar MAX gaat gepaard met een terugkeer op de radio. Van 2014 tot en met 2018 presenteert hij op zaterdagmiddag zijn eigen radioprogramma Ron’s Radioshow. Na een succesvolle carrière neemt Ron in 2015 afscheid als televisiepresentator, wel blijft hij voor MAX radio maken. Sinds 2019 is hij elke vrijdagavond te horen tussen 22.00 uur en 00.00 uur op NPO Radio 5 met het programma Ron wacht op de nacht. Een programma waar de luisteraar verhalen, bijzondere herinneringen en de allermooiste muziek hoort.

Bekijk alle presentatoren