Sander Zwiep

Sander Zwiep presenteert Maatwerk en Muziek in een Notendop.

Maatwerk
Muziek in een Notendop

Over Sander

De op 5 juli 1988 geboren Sander Zwiep groeit op in Goes. Hier ontstaat zijn interesse voor muziek. Op de middelbare school begeleidt Sander een schoolkoor en komt bij een band. Zijn keuze valt elke keer op een toetsinstrument, van synthesizers tot pijporgels. Hij begint aan de studie Communicatie en volgt een minor Filmwetenschap. Toch besluit hij zijn muzikale hart te volgen en haalt aan de Universiteit Utrecht een bachelor in Muziekwetenschap.

Voordat Sander bij NPO Radio 4 begint, is hij tussen 2010 en 2012 arrangeur bij Radio Nederland Wereldomroep. Zijn carrière bij de publieke omroep begint bij de EO en in 2016 stapt Sander over naar AVROTROS. Hier is hij voor het eerst op NPO Radio 4 te horen met de programma’s Sander Speelt en De Muziekfabriek.

Omroep MAX

In 2020 stapt Sander over naar Omroep MAX. Bij MAX presenteert hij tussen 14.00 en 16.00 uur zijn dagelijkse programma Maatwerk. Een radioprogramma voor wie hard aan het werk is of een rustige middag heeft. Met muziek uit alle windstreken: van Hollands glorie tot hits uit Hollywood en met crossovers en muzikale parels uit de krochten van de tweedehandswinkels. Met veel interactie met de luisteraar én ruimte voor verzoekjes levert Maatwerk écht maatwerk.

Daarnaast geeft Sander uitleg over klassieke muziek in de serie Muziek in een Notendop.

Bekijk alle presentatoren