Wim Daniëls

Wim Daniëls presenteert Het Dorp en Nederland op Film.

Het Dorp
Nederland op Film

Over Wim

Wim Daniëls is geboren op 11 oktober 1954 te Aarle-Rixtel. Hij werkt eerst een aantal jaren als docent Nederlands en Duits in het voortgezet onderwijs. Daarna is Wim vijf jaar lang tekstwetenschapper aan de Open Universiteit. Vanaf 1994 start hij als taaladviseur en schrijver. Wim is ook in het theater te vinden met cabaretvoorstellingen en colleges.

In 2004 tot 2012 is hij bijna elke week aanwezig in het radioprogramma Klare Taal van de Wereldomroep. Ook bij het VARA-radioprogramma Spijkers met Koppen heeft hij een wekelijkse column van 2009 tot juni 2014. Het tv-programma Pauw & Witteman heeft hem ook als vaste gast tussen 2012 en 2014. Vanaf 2018 schrijft hij ieder jaar de tekst voor het Groot Dictee der Nederlandse Taal.

Omroep MAX

Bij Omroep MAX presenteert Wim in 2021 en 2022 de tv-serie Het Dorp samen met Huub Stapel. Tevens presenteert hij Nederland op Film waarin aan de hand van amateurfilms verhalen worden verteld over het dagelijks leven in Nederland. De wekelijkse boekenrubriek in MAX Magazine wordt ook verzorgd door Wim.

Bekijk alle presentatoren