Jan Slagter

Jan Slagter presenteert onder andere MAX Maakt Mogelijk, MAX Ouderenjournaal en De Geboden van Slagter en Dresselhuys.

MAX Maakt Mogelijk
MAX Ouderenjournaal
De Geboden van Slagter en Dresselhuys

Over Jan

Jan Slagter wordt op 3 maart 1954 in Den Haag geboren. Na verschillende opleidingen, waaronder Marketing, Reclame en Financieel Management, start Jan als huurkoopmakelaar en later werkt hij in de reclamebranche. In 1993 richt hij Stichting Welzijn Gehandicapten Nederland op. Deze stichting heeft als doel het organiseren van projecten die het geestelijk en maatschappelijk welzijn bevorderen van mensen met een verstandelijke beperking, chronisch zieken en ouderen.

Oprichting van Omroep MAX

Jan Slagter zet zich geruime tijd in voor het welzijn van diverse groepen kwetsbare mensen in Nederland. Hij merkt dat er op dat moment bijzonder weinig gedaan wordt voor ouderen op radio en televisie. Jan wil hier verandering in brengen en besluit daarom Omroep MAX op te richten, een publieke omroep speciaal voor de 50-plussers in Nederland. Op 3 september 2005 zendt MAX zijn eerste televisieprogramma uit. Vier jaar later, op 4 november 2009, krijgt de omroep voor 50-plussers definitieve erkenning in het publieke bestel door toenmalig Minister van Cultuur en Onderwijs: Ronald Plasterk. Inmiddels zendt MAX dagelijks programma’s op televisie en radio uit. Met meer dan 420.000 leden behoeft het geen twijfel dat MAX als publieke omroeporganisatie van toegevoegde waarde is in het Nederlandse publieke bestel.

Lees meer

Omroep MAX

Naast omroepdirecteur is Jan Slagter ook regelmatig als televisiepresentator te zien. Tot 2017 verzorgt hij dagelijks een portie hersentraining in MAX Geheugentrainer. Hij bezoekt elk jaar uitgezonden Nederlandse militairen in Missie MAX en sinds 2020 staat Jan tijdens Kerst naast Carrie ten Napel op een kerstachtig podium voor MAX Kerstconcert. Daarnaast presenteert hij ook verschillende specials, waaronder Carnaval en verschillende Bloemencorso’s.

MAX Maakt Mogelijk

In 2006 richt Jan Stichting MAX Maakt Mogelijk op. De stichting initieert, realiseert en ondersteunt projecten om de leefomstandigheden van ouderen substantieel te verbeteren. De stichting kijkt niet alleen naar de leefsituatie van ouderen in Nederland, maar ook naar hulpbehoevende ouderen in landen aan de randen van Europa en daarbuiten. De jaarlijkse winteractie is een enorm succes en zorgt ervoor dat ouderen in nood geholpen kunnen worden. Het programma MAX Maakt Mogelijk toont een aantal van de initiatieven.

Sinds 2022 vormt Jan een podcastduo met Cisca Dresselhuys en presenteren zij samen De Geboden van Slagter en Dresselhuys.

Bekijk alle presentatoren