Janny van der Heijden

Janny van der Heijden is jurylid bij Heel Holland Bakt en presenteert Denkend aan Holland.

Heel Holland Bakt
Denkend aan Holland

Over Janny

Janny van der Heijden is geboren in Haarlem op 3 september 1954. Na haar studie Nederlandse Taal en Letterkunde wordt ze redactrice bij een uitgeverij. Bij deze uitgeverij vertaalt en bewerkt ze kookboeken. Later schrijft ze voor diverse dagbladen en tijdschriften, en wordt ze hoofdredacteur van het kookblad Tip Culinair. Janny heeft ook tientallen kookboeken op haar naam staan.

Janny’s televisiecarrière begint achter de schermen. Ze is betrokken bij verschillende programma’s die met koken en eten te maken hebben. Als culinair adviseur en redacteur werkt ze onder andere mee aan MasterChef, Life & Cooking en Koffietijd.

Omroep MAX

In 2013 begint Janny bij Omroep MAX. Dit is tevens de eerste keer dat ze zelf in beeld komt. Samen met Robèrt van Beckhoven vormt Janny de jury van Heel Holland Bakt.

Tussen 2015 en 2016 presenteert ze naast Paul de Leeuw het jongerenprogramma Pauls Puber Kookshow. In 2016 winnen Paul en Janny voor dit programma de Gouden Stuiver voor het beste jeugdprogramma. Vanaf 2019 reist ze samen met André van Duin per boot door Nederland in Denkend aan Holland. In 2023 maakt Janny de podcast Janny over Prikkels, waarin ze onderzoekt hoe we dagelijks worden beïnvloed in onze eetgewoontes.

Bekijk alle presentatoren