Mounir Toub

Mounir Toub presenteert Kook mee met MAX.

Kook mee met MAX

Over Mounir

Mounir Toub is geboren in Eindhoven op 17 augustus 1978. Hij is één van drie zoons in een liefdevol en warm gezin, waarin eten een prominente rol speelt. De passie voor koken en lekker eten krijgt hij dan ook van zijn moeder. Mounir is vijftien jaar als hij slaagt voor de middelbare school. Als vervolgstudie kiest hij de koksopleiding in Eindhoven, waarna hij het zeker weet; koken is wat hij wil. Tijdens en net na de opleiding komt hij in contact met verschillende topchefs in Nederland. Maar zijn absolute inspiratiebron blijft zijn moeder.

Koken op tv

Na zichzelf ontwikkeld te hebben als kok, wil hij zijn kennis delen. Tijdens een opleiding tot kookdocent organiseert hij workshops en maakt hij een kookrubriek voor zijn hogeschool. Eenmaal docent schrijft hij recepten voor een tijdschrift. Deze recepten worden gefilmd en op YouTube geplaatst. Die video’s worden in 2011 opgemerkt door 24Kitchen, waarna zijn kokscarrière in een stroomversnelling geraakt. Hij brengt verschillende kookboeken uit en krijgt zijn eigen programma Mounirs Kookschool op 24Kitchen.

Omroep MAX

In 2018 gaat Mounir ook bij MAX aan de slag. Afwisselend met Sandra Ysbrandy presenteert hij het programma Kook mee met MAX, waarbij hij de kijker helpt bij het maken van makkelijke en verrassende gerechten. De recepten blinken uit in eenvoud en diversiteit.

Bekijk alle presentatoren