Plien van Bennekom

Plien van Bennekom presenteert Heel Holland Bakt Kids.

Heel Holland Bakt Kids

Over Plien

Plien van Bennekom is geboren op 20 maart 1971 in Baarn. Ze houdt zich al vroeg bezig met muziek en toneel. In haar jeugd heeft ze veel hobby’s, namelijk zingen, piano spelen en jazzballet. Haar motivatie om na het atheneum naar de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam te gaan, komt na een optreden van Brigitte Kaandorp. Op de Academie ontmoet ze Bianca Krijgsman en samen vormen ze het cabaretduo ‘Plien en Bianca’.

Plien staat met name bekend om het succesvolle programma Zaai van de VPRO. Deze televisieserie leidt tot een theatervoorstelling genaamd Biks. Tussen 2004 en 2016 zit Plien in het satirische programma Koefnoen, uitgezonden door AVRO. Plien is een ster in de cabaretwereld en neemt vanaf 2011 ook deel aan het VARA-programma Kanniewaarzijn, waarbij ze verschillende typetjes uit de kast haalt. In de programmareeks Welkom in… speelt Plien de presentatrice Dorine Goudsmit.

Omroep MAX

Vanaf 2023 is Plien van Bennekom te zien bij MAX als presentatrice van Heel Holland Bakt Kids, samen met juryleden Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven.

Bekijk alle presentatoren